elbiler-og-de-nye-afgifter-scaled

Elbiler og de nye afgifter.

Guides & Rådgivning

Flexto viden – 20. Dec 2021

Bliv klogere på elbiler og de nye afgifter.

Som du nok ved, er der indført nye regler for beregning af registreringsafgift på biler i Danmark. Selvom de nye regler nu har ca. et år på bagen får vi – forståeligt nok – fortsat mange spørgsmål vedrørende netop dette. Samtidigt er elbilerne for alvor ved at gøre deres indtog i de danske virksomheders bilflåder og i de danske hjem. Så hvordan forholder det sig med elbilerne og de nye afgifter? 
Og skal du købe eller lease din elbil

Elbil – køb eller leasing?

Overvejer du at hoppe med på elbils-vognen? Så er det værd at bemærke, at elbiler med de nye afgiftsregler stadig er relevante at (flex)lease. 

Dog skal du – som på benzin- og dieselbiler – op i en vis prisklasse, før der er noget at hente rent økonomisk. Elbiler til en værdi på fuld afgift på op til 4-500.000 kr. reelt fritaget for registreringsafgift. 

Men kigger du på en luksus-elbil (Audi E-tronMercedes EQCPorsche Taycan m.fl.) er du sandsynligvis godt over denne grænse, og her vil det sandsynligvis bedst kunne betale sig for dig at flexlease din elbil fra et rent økonomisk perspektiv.  

Udover den økonomiske gevinst er andre forhold som øget fleksibilitet og lavere kapitalbinding ved flexleasing også relevante at have in mente.

Flexleasing er altså en meget relevant finansieringsform på elbilerne, ligesom det fortsat er den rigtige løsning på både konventionelle biler og hybridbiler, så længe vi taler premium-modeller med godt med motor og rigeligt udstyr.

Tommelfingerreglen ved flexleasing gælder fortsat – uanset drivmidlet: 

Jo dyrere bil des større gevinst ved flexleasing.

Nye afgifter – hvad skal du ellers vide?

Den korte version er, at afgiftsændringerne på langt de fleste modeller har ingen eller meget lille betydning for dig, der flexleaser din bil. 

Det hænger sammen med, at registreringsafgiften ved flexleasing kun betales á små månedlige rater, hvor du ved køb vil skulle betale den fulde registreringsafgift på én gang.

På biler med en meget høj CO2-udledning kan du dog risikere en større afgiftsstigning, da netop CO2-udledningen med de nye regler vejer tungt i afgiftsberegningen. Har du i øvrigt bilen som firmabil, er der endnu en grund til at skele til CO2-udledningen, da den også vægtes højt i beregningen af dit beskatningsgrundlag.

Hvis du ikke allerede har set det, har vi lavet denne gennemgang af de nye afgiftsregler, og hvad de betyder for dig som flexleasingtager.  

Er du i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os.

Spørgsmål?

Michael

Relaterede artikler

Se alle artikler
Flexto A/S fremlægger bedste årsresultat til dato
Nyheder

Årsresultat for Flexto A/S er kr. 7 mio. og det bedste til dato

16 Apr 2024

Mød Line Elkjær - vores nye kontraktansvarlig
Nyheder

Mød vores nye kontraktansvarlig.

01 Feb 2024

Mød Line som er vores nye kollega med ansvar for kontrakterne i vores portefølje. Line kommer til at overtage Torbens opgaver med det overordnede ansvar for alle leasingkontrakter i vores portefølje, herunder afgiftsberegninger og -genberegninger og andre administrative opgaver.

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022
Nyheder

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

30 May 2023

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

Group-407

Tilmeld dig Flextos nyhedsbrev.

Ingen lange salgstaler – bare masser af tips, tricks, inspiration og fede biler. Du kan til enhver tid afmelde igen med et enkelt klik.

    Privatlivspolitik

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.