flexleasing erhverv

Flexleasing erhverv.

Erhvervsleasing af nyere brugte luksusbiler.

Med flexleasing erhverv kan der være mange penge at spare i forhold til at købe bilen kontant.  Med leasing frigiver du likviditet i din virksomhed, som kan bruges til at skabe værdi og vækst andre steder i virksomheden.

Hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing er en af de mest almindelige former for leasing, hvor man som virksomhed har mulighed for at lease brugte luksusbiler til særdeles attraktive priser. Med flexleasing erhverv (eller erhvervsleasing) skal bilens registreringsafgift betales á små, månedlige rater og kun for den periode, bilen leases i. Ved traditionelt køb skal den fulde registreringsafgift derimod betales med det samme.

Med erhvervsleasing er det virksomheden eller arbejdsgiver, der dækker alle udgifter til bilen, mens man som privat bruger af bilen kun skal forholde sig til beskatningen af fri bil. Både for virksomheden og brugeren af bilen medfører det en større budgetsikkerhed, da man kender sine eksakte månedlige omkostninger.

Typisk leases biler til erhverv i perioder á 12, 24 eller 36 måneder med mulighed for releasing af firmabilen, hvis man ønsker at tegne en ny leasingperiode. Når leasingperioden er slut, skal man som virksomhed i udgangspunktet selv sørge for at afsætte bilen. Hos Flexto hjælper vi dog gerne med afsætningen af din leasingbil via annoncering på hjemmeside, diverse bilportaler med mere.

Almindeligvis vil du ved flexleasing blive pålagt at anvise en køber af bilen efter endt leasing. Men I Flexto giver vi dig mulighed for at anvise dig selv som køber. Hvis du ønsker det, kan du altså selv købe bilen ud og gøre med den, hvad du vil.

Slutteligt tilbyder vis hos Flexto, at du kan komme ud af dine leasingkontrakter før tid. Det kan især være en stor fordel for virksomheder, hvis eksempelvis en medarbejder stopper i jobbet, og bil og leasingaftale således ellers vil være tilovers.

Fordele ved erhvervsleasing af firmabil frem for køb.

Der findes en lang række fordele ved flexleasing erhverv – særligt når man sammenligner det med køb af den samme bil på fuld afgift. Der er overvejende tale om følgende fordele ved erhvervsleasing:

  • Virksomheden binder mindre kapital i bilparken sammenlignet med køb på fuld afgift. Derudover belaster leasing ikke virksomhedens kreditramme. 
  • Bilens afskrivning (værditab) er kendt på forhånd. 
  • Virksomheden betaler et fast, månedligt beløb for leasingaftalen. 
  • Der betales en lavere udbetaling ved erhvervsleasing end ved kontant finansiering.
  • Sandsynligvis en god besparelse på registreringsafgiften – især på de dyre modeller.
  • Større fleksibilitet herunder bedre muligheder for udskiftning i bilflåden efter behov.
  • Fri kilometer – dog hæfter leasingtager (virksomheden) selv for restværdien, medmindre andet er aftalt.

De primære fordele består altså i de økonomiske forhold i leasingkontrakterne, der gør, at der frigives likviditet i din virksomhed, som kan bruges til andre investeringer eller til at skabe værdi og vækst i øvrigt.

Beskatning af biler ved erhvervsleasing.

Beskatningsgrundlaget på flexleasing erhverv beregnes som en procentdel af bilens markedsværdi + et miljøtillæg. 

Markedsværdien fastsættes ud fra bilens alder: 

Er det under tre år siden, at bilen blev indregistreret første gang, betragtes den som ny og markedsværdien fastsættes som bilens nypris + evt. værdi af ekstraudstyr. Når bilen runder 36 md. nedsættes markedsværdien til 75% af nyprisen. 

Er bilen indregistreret første gang for mere end tre år siden, beregnes beskatningsgrundlaget ud fra bilens aktuelle anskaffelsespris. I disse tilfælde må man altså afsøge det aktuelle bilmarked for at fastslå værdien. 

Når man kender markedsværdien, kan beskatningen så fastsættes som (i 2023-satser):

23,5% af markedsværdien op til 300.000 kr. + 
21,5% af markedsværdien over 300.000 kr. + 
Miljøtillæg svarende til 450% af bilens grønne ejerafgift. 

Kontakt os og hør nærmere om flexleasing erhverv.

Hos Flexto står vi altid klar til at råde og vejlede dig om fordelene ved erhvervsleasing og mulighederne i flexleasing generelt. Vi hjælper også med at finde lige netop den bil, du ønsker, og vi sammensætter altid en leasingkontrakt, der passer til virksomhedens og brugerens behov.

Ring til os i dag på telefon 96 36 52 25 eller kontakt os via info@flexto.dk.

Spørgsmål?

Michael

Regler og muligheder for forsikring ved erhvervsleasing.

Ved flexleasing erhverv af biler gælder de samme love og regler, som der gør, når man selv ejer en bil. I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på alle køretøjer. Ansvarsforsikringen dækker eventuelle skader på føreren selv, passagerer i bilen eller andre personer, deres køretøjer og ejendele, hvis man er ude for en ulykke i trafikken.

Derudover stiller vi som leasingselskab et krav om, at der også tegnes en kaskoforsikring på firmabilen, således at forsikringen dækker eventuelle skader, der måtte opstå i leasingperioden, samt hvis bilen skulle blive stjålet. 

Som Flexto-kunde har du mulighed for en god forsikringsaftale gennem vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring. I øvrigt skal det bemærkes, at vi inkluderer 6 md. teknisk garantiforsikring på de fleste af de biler, vi annoncerer. Det giver leasingtageren (virksomheden) en ekstra sikkerhed mod uforudsete værkstedsregninger. 

erhvervsleasing_2

Eksempel på flexleasing erhverv.

Audi SQ5 3.0 TDI V6
347 hk quattro Tiptronic
2020

erhvervsleasing_3

Vil du vide mere? Så tjek
vores fyldestgørende FAQ.

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael