FAQ-til-Flexto-flexleasing-scaled

FAQ til Flexto flexleasing.

Hvad er egentlig op og ned på flexleasing?

Hvorfor er to tilbud ikke ens? Hvem har ansvaret for bilen i leasingperioden? Hvad sker der med bilen, når kontrakten udløber?

Det kan være vanskeligt at gennemskue de forskellige annoncer, der florerer, samt opsætningen af de forskellige kontrakter. Derfor er det en god ide at lade os gennemgå kontrakter, før du skriver under på dem. Vi vil kunne gennemskue dem og forklare dig, hvad der er op og ned.

Har du fortsat spørgsmål, så kontakt vores salgsafdeling. Der sidder erfarne og kompetente medarbejdere, der gerne hjælper dig.

Spørgsmål?

32118_0110-Highres

Få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, vi får om flexleasing, herunder erhvervs-, privat-, sæson- og splitleasing

Hvad er flexleasing?

Køber du en bil på traditionel vis, betaler du hele registreringsafgiften på én gang. Dette udgør langt størstedelen af bilens pris hos forhandleren.

Ved flexleasing derimod vil bilen køre på det, der hedder forholdsmæssig registreringsafgift. Det er en ordning, der betyder, at der kun skal betales afgift for den periode, du kører i bilen. Efter endt leasingperiode er bilen igen uden afgift.

Flexleasingaftalen kan naturligvis forlænges, og der kan betales mere afgift, så man kan køre endnu en periode.

Hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing betyder, at din arbejdsplads betaler alle udgifter på bilen. I forbindelse hermed vil der være en række omkostninger, der er fradragsberettigede, ligesom vi vil oplyse en moms-sats, der kan fradrages.

Kører du også i bilen privat, bliver du til gengæld beskattet af fri bil ud fra det beskatningsgrundlag, der er på bilen.

Hos Flexto har vi mange års erfaring i at rådgive kunderne i valg af leasingform ud fra brugerens og virksomhedens ønsker og behov.

Der er stor forskel på, hvordan leasingaftaler skal sættes sammen alt efter virksomhedsform. Vi anbefaler, at du kontakter os, så vi bedst kan hjælpe dig

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er en form for langtidsleje. I stedet for at bruge din opsparing eller låne pengene i banken privatleaser du bilen. Du betaler en førstegangsydelse til leasingselskabet og derefter en månedlig leasingydelse. Du kan vælge at tilkøbe forsikring, vejhjælp mv. gennem vores samarbejdsaftaler.

Ved udløb af leasingaftalen hæfter du for restværdien. Dvs. at vi skal kunne sælge bilen for det beløb, den er nedskrevet til. Du har derfor en stor interesse i, at bilen afleveres i velholdt stand, service overholdt etc.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er for dig, der har mulighed for firmabil og gerne vil slippe for at betale beskatning. Ved splitleasing opretter vi en leasingaftale til virksomheden, samt en leasingaftale til dig som bruger.

Vi afholder alle udgifter på bilen og fordeler så regningen til henholdsvis virksomhed og bruger efter det faktiske antal kørte kilometer. Det vil sige, at kører du 25% af kilometerne privat, så skal du også betale 25% af ALLE omkostningerne på leasingaftalen.

Der vil blive monteret en tracker i bilen, så det bliver lettere at lave den kørebog, der ligger til grund for fordelingen. Splitleasing er attraktivt for dig, der ikke har så stort et behov for privatkørsel i bilen.

Hvad er sæsonleasing?

Sæsonleasing er attraktivt, hvis du gerne vil have en bil for en kortere periode – typisk en ekstra bil til sommerhalvåret. Det kan også være, du ønsker at kunne skifte mellem to biler, så du eksempelvis har en cabriolet til sommer og en 4×4 til vinter.

Ved sæsonleasing betaler du kun registreringsafgift for de perioder, hvor bilen har nummerplader på. Ønsker du en sommerbil i seks måneder, betaler du således kun registreringsafgift i de seks måneder. I de resterende seks måneder af året er bilen passiv. Det vil sige, at nummerpladerne bliver taget af bilen, og du skal ikke betale registreringsafgift.

I de passive perioder skal der tegnes en stilstandsforsikring, så bilen er dækket, hvis der skulle ske noget. Stilstandsforsikring koster gennem vores samarbejdspartner 50% af fuldtidsforskringen.

Hvad er stilstandsfinansiering?

Stilstandsfinansiering betyder, at vi tilbyder at finansiere bilen under stilstand – altså mens bilen er uden plader – mod en forrentning.

Skal jeg selv finde min drømmebil?

Det behøver du ikke. Vi har ca. 80 biler på Flexto.dk som vi har fundet og beregnet.

Finder du ikke nøjagtig den bil, du drømmer om, her på siden, kan du også bare kontakte os og fortælle om dine bildrømme. Så afsøger vi markedet og finder bilen for dig.

Slutteligt kan du også selv afsøge bilmarkedet – f.eks. på mobile.de eller andre søgesider, og så sende et link på bilen til os. Herefter fremsender vi et leasingtilbud på bilen.

Hos Flexto er leasingtilbuddet altid inkl. hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, indregistrering, klargøring mv., så du ikke modtager uforudsete ekstraregninger.

Afskrivning og restværdi på leasingbiler?

Biler på forholdsmæssig registreringsafgift har også den fordel, at der kun afskrives på bilens nettopris – dvs. prisen ex. moms og afgift.

På den måde får du en mindre afskrivning pr. år, end hvis du har købt bilen på traditionel vis. Dog er det vigtigt, at bilen afskrives i henhold til markedet, herunder brugen af bilen, hvor mange kilometer den skal køre, hvor længe etc.

Der er rigtig mange, der brænder fingrene ved at vælge et leasingfirma, der ikke afskriver nok på bilen. Dvs. at bilen ikke kan indbringe restværdien, når den skal sælges efter endt leasingperiode. Og regningen lander hos dig som leasingtager.

I Flexto gør vi meget ud af beregne en realistisk restværdi på bilen, så du ikke står med en kedelig ekstraregning, når din leasingkontrakt udløber.

Hvorfor kan der være stor prisforskel på to ens biler?

Du vil opleve, at du på to rimeligt ens biler kan finde både dyre og billige annoncer.

Du skal huske at sammenligne enslydende vilkår.

Er eksempelvis hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, indregistrering, klargøring mv. inkluderet i tilbuddet, eller bliver det opkrævet ved siden af?

Du skal også sikre dig, at du sammenligner sammenlignelige biler.

Selv små forskelle i årgang, kilometerstand, motor, udstyr mm. kan have betydning for bilens værdi. Det skal der tages hensyn til, når du sammenligner.

En anden årsag til prisforskel på ens biler er, at annoncøren har valgt at annoncere bilen uden afskrivning. Det vil sige, at den vil blive solgt med et stort tab efter endt leasing. Da du selv indestår for bilens restværdi, kommer du til at dække dette tab.

I Flexto annoncerer vi altid biler inklusiv en passende afskrivning. Vi afskriver typisk 15-20% om året ved normal kørsel. Kører du mere end 20.000 km. årligt, bør der afskrives mere.

Hvad skal jeg betale ud over leasingydelse?

Du skal betale grøn ejerafgift samt forsikring og vejhjælp. Forsikring og vejhjælp kan du vælge at tegne gennem vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring.

Desuden skal du ved flexleasing altid selv afholde udgifter til service og reparationer.

Hvad sker der med bilen, når kontrakten udløber?

Når kontrakten udløber, skal du selv sørge for at afsætte bilen. Du kan købe den selv, eller du kan finde en køber. Hvis du ikke kan finde en køber, hjælper vi med afsætning af bilen. Du kan naturligvis også vælge at genlease bilen på en ny kontrakt.

Læs mere om dine muligheder ved kontraktudløb i blogindlægget “Hvad er mine muligheder, når leasingaftalen udløber?

Må jeg ryge i bilen?

Du må gerne ryge i bilen, men vær opmærksom på, at det påvirker bilens værdi negativt, og du indestår selv for bilens restværdi.

Vi anbefaler derfor, at du ikke ryger i bilen.

Må jeg have dyr i bilen?

Ja du må gerne have dyr i bilen. Vær dog opmærksom på bilens stand ved tilbagelevering. Du indestår selv for bilens restværdi, og den forringes, hvis interiøret eksempelvis er blevet skadet.

Må jeg modificere bilen? f.eks. tilføje hækspoiler?

Nej, bilen skal forblive i samme stand som ved leveringen. Alternativt skal den bringes tilbage til samme stand inden aflevering.

Må jeg køre til udlandet i bilen?

Ja du må gerne køre til udlandet i bilen. Husk blot at medbringe 1. del af registreringsattesten, som du får tilsendt ved indregistrering af bilen.

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael
Group-407

Tilmeld dig Flextos nyhedsbrev.

Ingen lange salgstaler – bare masser af tips, tricks, inspiration og fede biler. Du kan til enhver tid afmelde igen med et enkelt klik.

    Privatlivspolitik

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.