Hvad-er-restvaerdi-ny-scaled

Hvad er restværdi?.

Hvad er restværdi? Og hvad betyder restværdi ved leasing?

Hvad er restværdi? Og hvad betyder restværdi ved leasing?

Når du vælger at flexlease din bil, fastsætter leasingselskabet en restværdi på bilen. Restværdi er det beløb, som bilen vurderes at kunne sælges til, når leasingkontrakten udløber

Restværdien vurderes ud fra blandt andet mærke, model, årgang, udstyr, kilometerstand og det aktuelle bilmarked. 

Derudover fastsætter vi restværdien ud fra dit forventede kørselsbehov, som du oplyser, når vi indgår kontrakten. Det er klart, at værditabet er større og restværdien dermed lavere, hvis du kører 50.000 km. om året sammenlignet med 25.000 km. om året.   

Fordelen ved at have en restværdi på bilen er altså, at du slipper for strenge krav om max. kilometer i din kontrakt. 

Der er således ingen max. kilometer i vores kontrakter, men du skal være klar over, at bilens restværdi sandsynligvis bliver lavere, hvis du kører væsentligt mere end opgivet ved indgåelse af kontrakten.   

Derfor skal du være særligt opmærksom på restværdien.

Ved flexleasing er det (som udgangspunkt) dig selv, der indestår for restværdien. Det vil sige, at hvis bilen ikke kan sælges til den opgivne restværdi efter endt leasing, kommer du som leasingtager til at dække differencen.

“Restværdien er den værdi, som bilen skal kunne indbringe ved salg efter endt leasing”

Hvis din leasingbil eksempelvis har fået fastsat en restværdi på kr. 300.000 + moms, men det viser sig, at bilen kun kan indbringe kr. 285.000 + moms efter endt leasing, vil du altså få en ekstraopkrævning på kr. 15.000 + moms.

Derfor er det meget vigtigt, at restværdien afspejler bilens faktiske salgsværdi ved kontraktudløb.

Hvad er ‘problemet’ med restværdi ved leasing?

Mange kommer til at begå den fejl, at de kun kigger på førstegangsydelsen og den månedlige ydelse, når de sammenligner flexleasingtilbud.

Men restværdi og førstegangsydelse samt månedlige ydelser udgør et samlet tilbud og skal ses i sammenhæng. Nogle selskaber sætter desværre (bevidst eller ubevidst) en for høj restværdi på bilerne. Er restværdien for høj, vil der være et mindre tab at afskrive på for leasingtageren, og man vil få en udbetaling og en månedlig ydelse, der ligger for lavt. 

En for høj restværdi får altså bilen til at fremstå kunstigt billig, og leasingtageren vil få en ekstra opkrævning ved kontraktudløb, når bilen viser sig ikke at kunne indbringe restværdien.

Har du spørgsmål til restværdi? Så tøv ikke med at kontakte os.

Forfatter

32118_0110-Highres

Restværdi ved privatleasing.

Der er en del forvirring om privatleasing og restværdi. Ved privatleasing forstår mange leasing af en fabriksny bil, hvor leasingtager ikke indestår for restværdien, ikke skal afsætte bilen efter endt leasing og ikke skal forestå service og reparationer i leasingperioden. 

Hos Flexto beskæftiger vi os udelukkende med flexleasing, og du kan sagtens lave privat flexleasing. Her gælder samme vilkår som ved erhvervsmæssig flexleasing; nemlig at:

  • leasingtageren indestår for restværdien (medmindre andet er aftalt)
  • leasingtageren skal selv forestå service og reparationer i leasingperioden (men kan tilkøbe en teknisk forsikring)
  • leasingtageren skal selv anvise en ny køber eller leasingtager efter endt leasing (men vi kan hjælpe med afsætningen)

Almindeligvis hedder det sig, at leasingtageren skal anvise en ny køber. Men hos os har du også mulighed for selv at købe bilen (med eller uden afgift), hvis du ønsker det.

Flexleasing uden restværdi.

Under nogle omstændigheder kan vi indgå en aftale om leasing af bil uden restværdi. Det vil sige, at vi indestår for restværdien i stedet for, at du gør det.

Den løsning er god for dig, der ønsker en ekstra beskyttelse mod uforudsete regninger. Men det er klart, at hvis vi skal tage risikoen på restværdien, vil det afspejle sig i din leasingpris. Derfor vælger de fleste selv at indestå for bilens restværdi. Vælger du et selskab, som tager opgaven med at fastsætte en realistisk restværdi alvorligt, er der som regel ikke de store risici ved den løsning.

Aftaler om flexleasing uden restværdi tilbyder vi som udgangspunkt kun på gængse modeller, som er letomsættelige (ikke specialbiler), ligesom det stiller større krav til kreditgodkendelsen.

Kontakt os og forhør dig nærmere. 

Nogle selskaber tilbyder desuden tilkøb af en restværdiforsikring, hvilket i bund og grund bare er det samme som, at leasingselskabet indestår for restværdien mod betaling.

restvaerdi

Udvalgte biler.