saesonleasing_00-scaled

Sæsonleasing.

Sæsonleasing er flexleasing for en kortere periode – eksempelvis 6 måneder.

Med sæsonleasing kan du skifte mellem to eller flere biler afhængigt af sæsonen.  

Hvorfor sæsonleasing? Vil du gerne have enten en anden eller måske en ekstra bil for en kortere periode, men er du ikke interesseret i at betale registreringsafgift på bilen hele året? Så kan sæsonleasing være den rigtige løsning for dig. 

Med sæsonleasing betaler du kun registreringsafgift for den eller de biler, der er aktive – altså har nummerplader på. Hvis du alligevel kun kører i en bil noget af året, er der altså en stor besparelse at hente, sammenlignet med hvis du skulle have nummerplader på bilen hele året. Er der tale om en firmabil, bliver du ligeledes kun beskattet af bilen i de aktive måneder. 

Sæsonleasing af sommerbil.

Det kan også være, du blot vil have den åbne sommervogn i sommermånederne, og gå og kigge på den i garagen om vinteren. Så betaler du kun registreringsafgift de måneder, du kører i bilen, og du slipper desuden for en del af udgifterne til forsikring, værditab etc.

I 2018 ændrede SKAT regelsættet for sæsonleasing, så aftalen nu består af to kontrakter: Én kontrakt til aktivperioden, der indeholder afskrivning, afgift osv. Og en anden kontrakt til passivperioden, der – som udgangspunkt – ikke indeholder afskrivning men er en forrentning af bilens værdi indtil næste aktivperiode.  

Beskatning ved sæsonleasing.

Ved sæsonleasing beregner Flexto dit beskatningsgrundlag – akkurat som ved almindelig flexleasing. Ligesom du kun betaler registreringsafgift af den aktive bil, bliver du også kun beskattet af den aktive bil. 

Beskatningsgrundlaget ved leasing er typisk lavere end ved køb af bilen. Og det bliver løbende genberegnet i forbindelse med evt. gentegning, da der skal laves en ny værdiansættelse ved indgåelse af en kontrakt. Det betyder, at du som bruger har mulighed for at opnå nogle skattefordele sammenlignet med, hvis du køber bilen.

Har du spørgsmål til sæsonleasing og skat eller hvordan sæsonleasing fungerer? Så kontakt os gerne. Vi rådgiver gerne i reglerne om beskatning af fri bil, herunder sæsonbil.

Hvordan kommer du i gang med sæsonleasing?

Overvejer du sæsonleasing, så kontakt os og fortæl os om dine ønsker til din kommende bil – alt lige fra mærke og model til motor, udstyr, farve osv. 

Så undersøger vi markedet og finder nogle forslag til biler, der opfylder dine krav. Dem sender vi dig tilbud på. Når vi i fællesskab har fundet frem til din drømmebil, køber vi bilen og sørger for alt vedrørende køb, import, syn, klargøring og indregistrering af bilen. Det eneste, du skal gøre, er at nyde din drømmebil.

Det kan også være, du allerede selv har fundet drømmebilen via mobile.de. Så send os et link, og vi vil udarbejde et tilbud på flexleasing af bilen. 

Spørgsmål?

32118_0110-Highres

Sæsonleasing – hvad skal du være opmærksom på?

Sæsonleasing er en form for flexleasing, der retter sig mod dig, der gerne vil skifte bil afhængigt af sæsonen. Vi udarbejder en kontrakt for de aktive måneder og en anden for de passive måneder. 

Group-407

Sommerbil?

Typisk vælger man sæsonleasing, fordi man ønsker en ekstra bil for en kortere  periode. Det kan for eksempel være en cabriolet eller sportsbil til sommerhalvåret. 

Du kan naturligvis også tegne to sæsonleasingaftaler, så du både har en bil til både sommer og en til vinter. 

Aktive/passive måneder

I de måneder, hvor du kører i bilen, betaler du registreringsafgift, mens bilen er uden afgift i de passive måneder. Er der tale om en firmabil, bliver også kun beskattet af fri bil i de aktive måneder. Der kan derfor være store besparelser at hente ved sæsonleasing frem for eks. en 12 måneders aftale. 

Vælg selv aktive måneder

Du vælger selv aktive og passive måneder. Der er således også mulighed for en fordeling på eksempelvis otte aktive og fire passive måneder afhængigt af dine behov og ønsker. 

Stilstand

Selvom bilen står stille i passiv/stilstandsperioderne, skal den være forsikret. I Flexto samarbejder vi med Købstædernes Forsikring. I stilstandsperioderne er din forsikringspræmie 50% af den almindelige præmie.  

Foruden forsikringen bliver også du opkrævet en månedlig stilstandsydelse. 

Slutteligt skal du være opmærksom på, at der også under stilstand typisk vil være et værditab på bilen. Dette er naturligvis regnet ind i det samlede tilbud. 

Sæsonleasing af premiumbiler.

Hos Flexto kan du altid finde et bredt udvalg af premiumbiler, hvoraf flere er interessante til sæsonleasing:

Sæsonleasing af Audi
Sæsonleasing af BMW
Sæsonleasing af Mercedes
Sæsonleasing af Porsche
Sæsonleasing af VW
Sæsonleasing af Volvo
Sæsonleasing af Land Rover

Finder du ikke du din drømmebil til sæsonleasing på hjemmesiden, så kan vi med stor sandsynlighed finde den i eksempelvis Tyskland. Kontakt os, og vi hjælper dig med at finde bilen.

Sæsonleasing af premiumbiler.

Har du en bil stående uden afgift, og vil du gerne lease den for en kortere eller længere periode? Så kontakt os og forhør dig om mulighederne for at sælge bilen til os med henblik på at lease den tilbage. 

Saesonleasing-Porsche-911-cabriolet-2-scaled

Eksempel på sæsonleasingtilbud.

Ferrari California T Handling Speciale
3.9 V8 560 hk
2017

saesonleasing-3-scaled

Vil du vide mere? Så tjek
vores fyldestgørende FAQ.

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael