leasing-af-hybridbil-scaled

Leasing af hybridbil.

Leasing af hybridbiler hos Flexto.

En hybridbil er udstyret med både en elmotor og en forbrændingsmotor. Det giver længere rækkevidde og lettere eller kortere ladetider end elbilerne. Samtidig giver det en markant brændstofbesparelse sammenlignet med en benzin- eller dieselbil. Man kan sige, at hybridteknologien samler det bedste fra henholdsvis el-bilen og de almindelige benzin- og dieselbiler. 

Flere og flere virksomheder stiller som krav, at medarbejderne kører i biler med lave udledninger. Derfor er erhvervsleasing af en hybridbil værd at overveje for mange, der har firmabil. 

Har du ikke firmabil, kan privatleasing af en hybridbil være værd at overveje, hvis du vægter nogle af de fordele, der er ved en hybridbil.

Overvejer du leasing af en hybridbil?

Flextos anbefaling til dig, der overvejer at lease en hybridbil – enten til privat brug eller erhverv – er, at du får regnet på den konkrete bil.  

Der er en række fordele både afgifts- og beskatningsmæssigt, som begunstiger hybridbilerne. For nogle vil det godt kunne svare sig at lease en hybridbil, og andre bør kigge i andre retninger. 

Kontakt os på tlf. 96 36 52 25 eller info@flexto.dk for at høre nærmere.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er en bil, som har to forskellige kilder, der skaber fremdrift. Med en hybridbil får du det bedste fra to verdener; nemlig både en forbrændingsmotor, som du kender den fra din benzin- eller dieselbil og en elmotor. 

Forbrændingsmotoren sikrer lang rækkevidde, mens elmotoren bidrager til at reducere dit brændstofforbrug. I nogle modeller kører forbrændingsmotoren på benzin og i andre på diesel.

Spørgsmål?

32118_0110-Highres

Registreringsafgift på hybridbiler.

Hvad er afgiften på hybridbiler? 

Registreringsafgiften beregnes på samme måde som andre biler. Dog får hybridbiler et bundfradrag på 50.000 kr. oveni det generelle fradrag på 21.7000 kr., ligesom de, qua den lave CO2-udledning, bliver pålagt et mindre CO2-tillæg end de fleste benzin- og dieselbiler.     

Beskatning af hybridbiler.

Din beskatning af firmabil udregnes – også på hybridbiler – efter bilens markedspris, såfremt bilen er ældre end 36 md. på leasingtidspunktet. Er bilen under 36 md. gælder nyvognsprisen. Hertil kommer et miljøtillæg, som i 2021 udregnes som 250% af ejerafgiften. Takket være den lave CO2-udledning er ejeraften og dermed miljøtillægget typisk lavt på en hybridbil. 

Om du vil opnå en besparelse på beskatningen af din hybridbil sammenlignet med en benzin- eller dieselbil, vil altid skulle bero på konkrete beregninger. 

Kontakt os for at nærmere information.  

Typer af hybridbiler.

Plug-in Hybrid Electrics Vehicle (PHEV)

Den i dag nok mest udbredte hybridteknologi. Batteriet er markant kraftigere end på HEV’erne, og det er dermed muligt at køre længere distancer på ren el – typisk omkring 50 km afhængigt af model. 

Når batteriet er tomt, sørger forbrændingsmotoren for at generere energi til opladning af batteriet. Derudover opsamler bilen energi under udkobling og opbremsning til opladning af batteriet. 

I modsætning til MHEV/HEV’erne kan PHEV’erne samtidigt oplades eksternt via en ladestander eller direkte fra stikkontakten via et ladekabel (“mormorkabel”) – deraf navnet plugin-in-hybrid. 

Hybrid Electrics Vehicle (HEV) 

Denne type af hybridbil kan køre på ren el og får derefter hjælp af forbrændingsmotoren. I modsætning til plugin-typen kan batteriet ikke oplades eksternt. Opladning sker via forbrændingsmotoren samt ved opsamling af energi under udkobling og opbremsning. Dermed opnår du en brændstofbesparelse. 

Mild Hybrid Electrics Vehicle (MHEV) 

En ”mild hybridbil” har små batterier og kan kun køre helt korte distancer eller slet ikke på ren el. Elmotoren assisterer forbrændingsmotoren ved belastning, hvor brændstofforbruget ellers ville være højt, bl.a. ved acceleration. Herved opnår du et lavere brændstofforbrug. Bilen kan ikke oplades eksternt, og de små batterier medfører, at den egner sig bedst til korte ture, bykørsel med mange start/stop mv.

Fordele og ulemper ved hybridbiler.

Få dit overblik her.

Fordele ved hybridbiler.

  • Lang rækkevidde
  • God brændstoføkonomi
  • Lav grøn afgift
  • Særlige fradrag
  • Næsten lydløs kørsel

Fordele ved hybridbiler.

  • Ydeevne svinger med temperaturer
  • Begrænset udvalg
  • Begrænsede lademuligheder
  • Motorstøj
  • Højere anskaffelsespris
hybrid-scaled

Muligheder for opladning af en hybridbil (plug in).

Er din hybridbil af plug in-typen skal du have dine lademuligheder med i overvejelserne. 

Nogle af de spørgsmål du skal tage stilling til, når du vælger ladeløsning og abonnement, er:

  • Hvor langt skal jeg køre i dagligdagen? Og er der mulighed for at lade op undervejs?
  • Har jeg behov for at kunne lade på min bopæl? Og hvor lang ladetid kan jeg acceptere?
  • Hvor mange kilometer kører jeg årligt?
  • Har jeg det bedst med at kende mine udgifter? Eller kan jeg leve med, at priserne svinger?

Opladning af hybridbil med E.ON eller Clever.

I Danmark er der overordnet 2 leverandører af ladeløsninger til hybridbiler, nemlig EON og Clever.

Begge leverandører tilbyder: 

  • Et bredt netværk af ladestandere fordelt over det meste af Danmark​
  • Mulighed for opsætning af ladebokse på private bopæle og arbejdspladser​
  • Abonnementsløsninger med både fast pris og forbrugsbaseret afregning​
  • Tilbagebetaling af strøm anvendt til opladning af din hybridbil (“strømrefusion”)​

Læs mere om opladning af hybridbil med E.ON.

Læs mere om opladning af hybridbil med Clever.

Måske er du også interesseret i at læse om:

Fordel og ulemper ved hybridbilen

FAQ om hybridbiler

Leasing af elbil

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael