flexleasing tyskland

Sådan finder du SELV din flexleasing-drøm hjemme fra sofaen.

Guides & Rådgivning

Flexto viden – 9. Jan 2023

Sådan finder du SELV din drømmebil til import og flexleasing – hjemme fra sofaen.

Du drømmer om en lækker og lidt speciel bil?

Og (iPad i hånd, rødvin i glas, fødder op) du vil gerne selv – i ro og mag – kunne sidde og finde din drømmebil hjemme fra sofaen?

Det forstår vi godt.

I denne artikel viser vi dig, hvad du skal holde øje med, hvis du gerne vil kunne skille skidt fra kanel, når du selv skal ud at finde din drømmebil til import og flexleasing.

Introduktion.

Vi får rigtig mange henvendelser fra bilinteresserede, der selv har fundet drømmebilen i eksempelvis Tyskland og gerne bare vil have os til at hjælpe med alt det praktiske og have tegnet en leasingaftale på bilen.

Eller det vil sige, at de tror, de har fundet drømmebilen.

Ofte kommer vi nemlig til at skuffe dem, når de viser os bilannoncen.

Typisk ser vi, at den fundne bil:

 • ikke kan handles uden moms
 • er mistænkeligt billig
 • vil være umulig for kunden at komme af med efter endt leasing.

I det følgende får du fem konkrete råd til at finde den rigtige bil og undgå de væsentligste faldgruber.

1. Din drømmebil til import skal sandsynligvis findes i Tyskland.

Leasingselskaberne kigger især til Tyskland, når de skal finde og hjemtage eksklusive biler til flexleasing. Udvalget er enormt, og på en tysk bil betaler du ikke afgift af ekstraudstyret modsat i Danmark. Så der er gode muligheder for at gøre en god handel.

Hos Flexto bruger vi især mobile.de og autoscout24.de, som er de suverænt største, tyske portaler med et enormt udvalg. Siderne kan oversættes til engelsk, så lad dig ikke skræmme af det tyske.

Er du i tvivl om fordelene ved at importere din flexleasingbil, så læs evt. mere i artiklen Flexleasing af importbil fra Tyskland: Derfor skal du finde din drømmebil i udlandet.

2. Vælg en bil der kan købes ex. moms.

Hvis du, når du har besluttet dig og skal have bilen hjemtaget, ønsker at gøre det gennem en forhandler eller et leasingselskab, har disse mulighed for at hjemtage den uden moms.

For leasingselskabet bliver bilen dermed billigere at købe, og for dig som bruger bliver der et lavere beløb at betale renter af.

På de tyske bilsites skal du derfor søge efter biler markeret med “mwst.ausweisbar” – på engelsk “VAT reclaimable” – hvis du kun ønsker at få vist biler, der kan handles uden moms. 

Ønsker du desuden at købe bilen og sætte fuld afgift på den efter endt leasingperiode, er der endnu en besparelse at hente ved, at bilen er købt uden moms til at begynde med. Når du frikøber bilen, vil der blive lagt moms på fra statens side, og er bilen indledningsvist købt ind med moms, vil du således komme til at betale “moms af momsen”.

3. Vælg ikke den billigste bil.

Tyskerne ved godt, hvad deres biler er værd.

Du vil sandsynligvis kunne finde adskillige eksemplarer af den samme model. Og ved første øjekast ligner de nok også hinanden, når du sammenligner kilometerstand, årgang mv.

Alligevel kan der være relativt stor prisforskel.

Vælg ikke ukritisk den billigste bil.

Der er sandsynligvis en årsag til, at den står billigt – motor, vedligeholdelse, skader, nedslidte dæk, nært forestående service o. lign. Det kan være svært at vurdere ud fra beskrivelse og billeder. Går du derimod efter en knap så lavt prissat bil, er der en god chance for, at bilen er bedre vedligeholdt og ikke har skader og skrammer.

4. Vælg en bil du kan komme af med igen.

Som med meget andet er gensalgsværdien værd at tage højde for, når du skal vælge bil til flexleasing (husk at du i udgangspunktet selv indestår for bilens restværdi). Nogle mærker, modeller og udstyrsvarianter er bare mere eftertragtede og holder dermed prisen bedre end andre.

De gængse, tyske luksusbiler holder priserne godt. Sjældnere mærker og specialmodeller falder markant mere i pris.

Kig især efter Audi, Mercedes, BMW, VW samt Volvo og gå efter biler, der har stor navigation, automatgear, læderkabine (eller dellæder/alcantara), adaptiv fartpilot, div. sikkerhedspakker og evt. panoramatag.

Det er muligt, at du sagtens kan klare dig uden automatgear, men du får vanskeligt ved at afsætte bilen igen, fordi langt de fleste købere vil forvente at få automatgear i sådan en bil.

Hos de forskellige mærker er der desuden visse betegnelser, du med fordel kan vælge for at holde prisen bedst muligt:

 • Hos Mercedes anbefaler vi, at du kigger efter biler med betegnelsen AMG-line og evt. udstyrsniveauet Avantgarde.
 • Hos Audi anbefaler vi udstyrsvarianten S-line.
 • Hos BMW bør bilen indeholde M-pakke og/eller gerne hedde Sport Line eller Luxury Line.
 • Hos VW anbefaler vi R-line eller Highline
 • Hos Volvo bør du kigge efter udstyrsvarianterne R-design eller Inscription

Slutteligt:

Når du alligevel kigger efter bil på denne måde, koster det ikke så meget at opgradere til den store motor eller en bil med flere krydser på udstyrslisten frem for den skrabede model.

Faktisk kan den billige variant vise sig at blive dyrere samlet set, netop fordi den er mindre attraktiv efter endt leasing og dermed taber mere værdi.

Og hvorfor betale mere for at få en kedeligere bil?

Vil du vide mere om, hvad du skal kigge efter for at få mest muligt for pengene, så læs 3 konkrete tricks til mere flexleasingbil for pengene.

5. Handl med en forhandler.

I udgangspunktet anbefaler vi, at du kigger efter biler, der står til salg hos en forhandler og ikke en privat.

De bedste biler står typisk ved forhandlerne og de store mærkesteder, da disse er underlagt en række krav til kvalitet og vedligeholdelse, hvilket de små ikke er.

Risikoen for at komme til at købe katten i sækken er derfor markant mindre, hvis du vælger de større forhandlere og mærkesteder.

Forfatter

32118_0106-Highres

Krav til importbil.

saadan-finder-du-selv-din-droemmebil-i-Tyskland

Drømmebilen er fundet – hvad nu?

Når du har fundet din drømmebil, kan du vælge selv at importere den, eller du kan alliere dig med det leasingselskab, som du ønsker at tegne en leasingaftale hos.

Overlader du importen til dit leasingselskab, er det er en god ide på forhånd at undersøge, om selskabet har indregnet de andre omkostninger, der er forbundet med at få importeret en bil og gjort den klar til kørsel i Danmark, i deres tilbud. Foruden selve hjemtransporten kommer der nemlig også udgifter til toldsyn og indregistrering og nummerplader samt klargøring.

Hos Flexto er udgifter til hjemtagelse, toldsyn, indregistrering, klargøring mv. altid inkluderet i tilbuddet, ligesom vi ikke leverer en bil med mindre end 5000 km. til næste service, eller som står på dårlige dæk eller med nedslidte bremser.

Når vi henter en bil hjem, er den med andre ord køreklar i Danmark for dig, uden at der kommer ekstra udgifter.

Vi indestår ligeledes for bilens stand ved hjemkomst. Er vi i tvivl om noget ved bilen, beder vi sælgeren om at fremsende billeder eller anden dokumentation for bilens stand, korrekt udført service mv., så vi er sikre på, at bilens stand er som aftalt. Og skulle der alligevel vise sig at være ridser, skrammer, buler eller andet uforudset, så får vi det udbedret for egen regning.

Vi håber, at du nu er bedre rustet til selv at finde din drømmebil til flexleasing på de europæiske bilmarkeder.

saadan-finder-du-selv-din-droemmebil-i-Tyskland-2
question

Har du spørgsmål?

Har du forelsket dig i en af bilerne her på siden, eller har du nogle aktuelle spørgsmål vedrørende leasing, så tøv ikke med at kontakte os.
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig!

Ring til os på tlf. +45 96 36 52 25 eller brug kontaktformularen herunder.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  2020_mercedes-benz_amg-gt_1