leasingtilbud

KOMPLET OVERSIGT – sådan sammenligner du flexleasingtilbud og -selskaber.

Guides & Rådgivning

Flexto viden – 22. Nov 2022

Undgå dyre og kedelige overraskelser: 27 punkter du bør holde øje med, når du sammenligner flexleasingtilbud og -selskaber.

Flexleasing er ikke bare flexleasing.

Der er uendeligt mange måder at sammensætte flexleasingtilbud og -kontrakter på. Og der er lige så mange måder at drive forretning på og lige så mange tilgange til service og rådgivning, som der er leasingselskaber.

Det er derfor farligt kun at sammenligne selve leasingtallene: månedlig ydelse, udbetaling og restværdi.

Se i stedet på den store sammenhæng.

Vi giver dig her den komplette oversigt over forhold, du med fordel kan holde øje med, når du indhenter leasingtilbud og sammenligner leasingselskaber.

Oversigten indeholder hele 27 punkter. Det er ikke meningen, at du skal gennemgå dem slavisk, men orientér dig i dem og spørg ind til de punkter, du er usikker på, når du begiver dig ud i leasingjunglen.

Disclaimere:

  • Oversigten er lavet med afsæt i, at selskaberne regner på den eksakt samme bil. Det er klart, at to forskellige biler giver to forskellige tilbud.
  • Oversigten er lavet med afsæt i finansiel leasing. Det vil sige, at leasingtager bl.a. selv indestår for bilens restværdi og selv skal forestå service og reparationer i leasingperioden.

Forfatter

Michael

27 punkter og så er du godt kørende, når du skal sammenligne leasingtilbud og leasingselskaber.

Oversigten er opdelt i områder med hver sin overskrift. Klik på hvert punkt for en kort forklaring.

Ønsker du en simpel tjekliste uden forklaringer, kan du hente en her.

Selve leasingtallene.

1. Månedlig leasingydelse

Den månedlige ydelse er det faste beløb, du skal betale hver måned i leasingperioden.

2. Førstegangsydelse / udbetaling

Førstegangsydelsen er et éngangsbeløb, du betaler ved indgåelse af leasingaftalen.

Førstegangsydelsen skal – sammen med de månedlige ydelser – dække alle omkostninger i leasingaftalen herunder afskrivningen/værditabet. Det er således ikke penge, der “forsvinder” ned i leasingselskabets lommer.

Ønsker du efter endt leasing at køre videre i bilen, skal du tegne en ny leasingaftale, og du vil muligvis skulle betale en ny førstegangsydelse.

Kontakt os for nærmere information.

3. Evt. depot

På nogle biler vil leasingselskabet – foruden udbetalingen – bede dig om at lægge et depot.

Et depot kan for eksempel blive aktuelt, hvis du ønsker en meget lav afskrivning på bilen. Du og leasingselskabet har således en buffer, der kan bruges af, så du ikke skal opkræves ekstra ved kontraktudløb i tilfælde af, at der er en differens på restværdien. Er der ikke det, bliver depotet naturligvis tilbagebetalt efter endt leasing.

4. Restværdi

Restværdien er den store joker ved flexleasing. Restværdien er det beløb, bilen forventes at kunne sælges for, når din leasingaftale udløber.

Som leasingselskab fastsætter vi bilens restværdi bl.a. med afsæt i, hvor længe du vil køre i bilen og hvor mange kilometer, du forventer at køre samt vores erfaring med gensalg af biler i Danmark. Derudover spiller bilens stand ind, når salgsprisen skal fastsættes. Som leasingtager har du altså en interesse i at passe på bilen og vedligeholde den efter fabrikkens forskrifter i leasingperioden.

Som udgangspunkt indestår du ved flexleasing selv for bilens restværdi. Det betyder, at hvis bilen taber mere værdi end beregnet (f.eks. fordi du kører flere kilometer end forventet), så vil du blive opkrævet differencen mellem den opgivne restværdi og den faktiske salgspris.

Mange leasingselskaber er desværre alt for optimistiske, når de fastsætter bilens restværdi. Det får bilen til at se billigere ud, end den reelt er, hvis du kun ser på månedlig ydelse og udbetaling. Men er restværdien sat for højt, vil du altså bare blive opkrævet differencen, når kontrakten udløber.

Det er derfor en rigtig god ide at spørge kritisk ind til den restværdi, leasingselskabet sætter på din kommende bil.

5. Med eller uden moms?

Du skal naturligvis være opmærksom på, om et leasingtilbud er angivet inkl. eller ekskl. moms.

De fleste flexleasingtilbud bliver opgivet til erhverv (erhvervsleasing) og derfor eksklusiv moms, men du kan også finde flexleasingtilbud til private (privatleasing), som naturligvis er angivet inkl. moms. Pas på du ikke blander dem sammen.

Restværdien bør altid være eksklusiv moms, da du ellers finansierer en bil, der indeholder udenlandsk moms, og det er for dyrt.

Klar til kørsel i Danmark?

6. Hjemtagelse

De fleste biler til flexleasing bliver fundet i og hjemtaget fra Tyskland. Vær opmærksom på om omkostninger til hjemtagelse er inkluderet i leasingtilbuddet, eller om du bliver opkrævet ved siden af.

7. Toldsyn

Din leasingbil skal toldsynes, før der kan komme nummerplader på. Toldsynet sikrer, at bilen er sikker og forsvarlig at køre i.
Vær opmærksom på, om det er inkluderet i prisen eller bliver opkrævet ved siden af.

8. Indregistrering og nummerplader

Din bil skal indregistreres, så du kan få nummerplader på og lov til at køre i den.

Vær opmærksom på, om indregistrering/nummerplader er inkluderet i tilbuddet.

9. Klargøring

Med en professionel klargøring kommer din bil til at fremstå næsten ny. Der vil naturligvis kunne være brugsspor jf. bilens alder og kilometerstand, som ikke kan fjernes i klargøringen.

Vær opmærksom på, om klargøring er inkluderet i dit leasingtilbud.

10. Administration/kontraktgebyr

Mange leasingselskaber opkræver et administrations-fee, kontraktgebyr eller lignende for at administrere din leasingaftale. Du bør være opmærksom på, om dette er indregnet i din leasingaftale, eller om det bliver opkrævet ved siden af.

Forsikringer.

11. Ansvarsforsikring

Der skal naturligvis være tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på din leasingbil.

Nogle leasingselskaber samarbejder med et forsikringsselskab og kan formidle en ansvarsforsikring. Men du kan også vælge at bruge dit eget forsikringsselskab.

Læs evt. mere om flexleasing med forsikring.

12. Kaskoforsikring

Der skal tegnes en kaskoforsikring på din bil, så du er dækket i tilfælde af skader.

Mange leasingselskaber kan formidle en kaskoforsikring, men du kan også vælge at bruge dit eget forsikringsselskab.

Vær opmærksom på, at der som oftest opkræves en panthaverdeklaration, hvis bilen ikke forsikres via leasingselskabets egen forsikringsaftale.

13. Teknisk garantiforsikring

Det er en god ide at tegne en teknisk garantiforsikring
på din leasingbil. Den beskytter dig i tilfælde af tekniske nedbrud i leasingperioden.

I Flexto er der (med få undtagelser) inkluderet 6 måneders teknisk garantiforsikring i alle leasingtilbud. Det giver dig en god beskyttelse og er samtidigt et signal til dig om, at vi tør stå inde for standen på de biler, vi leverer. Vi kalder ordningen Flexto Approved. Du kan naturligvis vælge at forlænge aftalen ud over de første 6 måneder.

Det er mest fordelagtigt at vælge en evt. forlængelse af forsikringen fra start.

Leasingselskabet.

14. Egenkapital

Du har en stor interesse i, at dit nuværende eller kommende leasingselskab har en fornuftig økonomi og dermed kan håndtere en eventuel nedgang.

Går dit leasingselskab konkurs, mens du er kunde, risikerer du at miste både din bil og din 5-6-cifrede udbetaling herpå.

Tjek derfor bl.a., om leasingselskabet har opbygget en fornuftig egenkapital, så det kan håndtere nedgang uden at skulle lukke.

Alle selskabers regnskaber er tilgængelige på cvr.dk.

Se eventuelt denne gennemgang: Sådan tjekker du let dit leasingselskabs regnskaber og kapitalforhold.

15. Regnskabsresultater og historik

Du har en stor interesse i, at dit nuværende eller kommende leasingselskab har en fornuftig økonomi. Et godt pejlemærke er, om selskabet har været i stand til at levere positive regnskabsresultater over en årrække. Det vidner om, at selskabet er veldrevet og har styr på økonomien.

Er selskabet derimod relativt nystartet, eller har det ikke kunnet skabe positive regnskabsresultater, er der grund til at være forsigtig. Tjek det i selskabets regnskaber på cvr.dk.

16. Revisorpåtegning

I begyndelsen af et selskabs regnskab vil der være en revisorpåtegning, hvor revisoren kan angive fejl eller uregelmæssigheder i selskabets regnskabsmetoder. Du bør tjekke, om der er anmærkninger i revisorpåtegningen, og er der dét, er der grund til at være forsigtig.

17. Er selskabet selvfinansierende?

De fleste leasingselskaber finansierer ikke selv de biler, de laver leasingkontrakter på. Så i virkeligheden er de bare salgskontorer for et bagvedliggende finansieringsselskab. Du kan med fordel vælge et leasingselskab, der er selvfinansierende. Herved er der ikke et finansieringsselskab, som også skal tjene penge på dig, ligesom risikoen for tvister og tvivl om ansvarsplacering er mindre, hvis der skulle opstå noget uregelmæssigt eller uforudset.

Desuden er finansieringsselskaberne typisk ikke bil-kyndige, så du skal ikke forvente at kunne hente kvalificeret rådgivning her.

18. Er selskabet selvanmelder / storkunde hos SKAT?

Nogle leasingselskaber er godkendt af SKAT til selv at fastsætte registreringsafgiften på bilerne i deres leasingkontrakter samt anmelde denne til SKAT. Dette vil typisk give en hurtigere sagsbehandling, da selskabet ikke skal vente i kø hos SKAT men selv sætter afgiften.

Derudover risikerer du ikke afvigelser i afgiften fra tilbud til endelig leasingaftale, hvilket godt kan ske, hvis et bagvedliggende leasingselskab sætter en anden afgift end den forhandler, du taler med.

I Flexto er vi selvanmeldere / har storkundestatus hos SKAT.

19. Hvem indestår for bilens registreringsafgift?

Det er en god ide at tjekke, om leasingselskabet står inde for den registreringsafgift , der sættes på bilen.

Registreringsafgiften kan godt ændre sig i leasingperioden – bl.a. som følge af politiske beslutninger – og mange leasingselskaber vil blot sende regningen videre til kunden.

20. Bilens stand inden kontraktindgåelse

Det er en god ide at spørge ind til leasingselskabets procedurer for at sikre, at bilen er i god stand inden kontraktindgåelse.

Er leasingselskabet i dialog med sælgeren, og bliver der indhentet data på bilen, service-dokumentation, dokumentation for dækstand, bilens kosmetiske stand mv., så du er sikker på, bilens stand modsvarer det aftalte, inden du skriver under?

21. Hvem indestår for bilens stand ved hjemkomst?

I nogle tilfælde kan bilen komme hjem fra Tyskland med fejl eller mangler, som ikke er blevet opdaget inden hjemtagelse.

I disse tilfælde er det afgørende, at det på forhånd er aftalt, om leasingselskabet forestår udbedringerne, eller om du selv må punge ud.

Service & Rådgivning.

22. Rådgivning om valg af bil

Det er ikke sikkert, at den bil, du selv har fundet, er det bedste valg. Mange tænker eksempelvis ikke på bilens salgsværdi efter endt leasing. Og nogle mærker, modeller, udstyrsniveauer, lakfarver mm. taber bare mere værdi end andre.

Jo bedre bilen holder prisen, des billigere er den for dig.

Giver dit (kommende) leasingselskab dig relevant rådgivning og modspil, når det kommer til valg af bil?

Læs evt. artiklerne “Sådan finder du selv din flexleasing-drøm hjemme fra sofaen” og “3 konkrete tricks til mere leasingbil for pengene”.

23. Rådgivning om valg af leasingform og -periode

Det letteste og billigste for et leasingselskab er, hvis flest muligt af deres leasingkontrakter følger samme opskrift. Nogle leasingselskaber vil derfor være tilbøjelige til at sælge dig en bestemt type kontrakt (typisk 12 måneders erhvervsleasing eller splitleasing), uden at skele meget til, om det faktisk er den bedste løsning for dig.

Nogle forhandlere bliver desuden betalt pr. forlængelse af deres bagvedliggende finansieringsselskab, og de vil derfor være tilbøjelige til at “anbefale” korte aftaler på eks. 12 måneder.

Afhængigt af bil, kørselsbehov, evt. kørselsfordeling privat/erhverv, tidshorisont, risikovillighed og meget mere kan det sagtens tænkes, at privatleasing er bedre for dig end erhvervsleasing. Eller at du skal tegne en længere aftale frem for en kort, der så skal fornyes ved udløb. Eller at du skal lease for en bestemt periode for derefter at købe bilen og sætte fuld afgift på. Eller noget helt fjerde.

Giver dit (kommende) leasingselskab dig relevant rådgivning og modspil ift. valg af leasingform og -periode? Eller forsøger de bare at sælge den løsning, der bedst passer ned i deres egne kasser?

24. Showroom & lagerbiler

De fleste biler til flexleasing bliver taget hjem fra udlandet på bestilling. Du har altså ofte ikke mulighed for at se og prøve bilen, inden du beslutter dig. Mange leasingselskaber har dog et showroom og et antal lagerbiler.

Gør op med dig selv, om du vægter, at leasingselskabet har et showroom og et antal lagerbiler.

I Flexto ønsker vi ikke at have omkostninger til at etablere og drive et showroom og have lagerbiler stående, som skal forrentes og sandsynligvis taber værdi. Vores besparelser herpå kommer vores kunder til gode i form af mere fordelagtige leasingaftaler.

Tilvalg & Fleksibilitet.

25. Service og reparationer

Ved flexleasing skal du i udgangspunktet selv forestå service og vedligeholdelse i leasingperioden. Du må altså selv finde ud af, hvilken mekaniker du vil bruge, akkurat som hvis du havde købt bilen på almindelig vis.

Mange leasingselskaber har dog samarbejdsaftaler med værksteder og værkstedskæder og kan formidle en service- og reparationsaftale, hvis du er interesseret i dét. Nogle leasingselskaber har desuden eget værksted og kan tilbyde dette som en del af den samlede pakke.

Undersøg derfor om dit leasingselskab kan formidle en (god) aftale med et værksted tæt på dig. Og gør op med dig selv, om det har værdi for dig, at leasingselskabet har et værksted in house.

I Flexto har vi ikke eget værksted. Vi er specialister i import og flexleasing af premiumbiler og mener, at kunderne er bedre stillet med at overlade service og vedligeholdelse til eksperter på netop dette. Men vi samarbejder med gode værksteder og formidler gerne en aftale til dig.

26. Mulighed for førtidig opsigelse?

Hvordan er du stillet, hvis dine eller din virksomheds bilbehov ændrer sig i løbet af leasingperioden?

Hos de fleste leasingselskaber er kontrakten uopsigelig i leasingperioden, og du risikerer altså at ”hænge” på en bil, du ikke har brug for, eller som ikke matcher dine behov, indtil leasingperioden slutter.

Hos Flexto har vi en standardpassus, der giver dig mulighed for at komme ud af kontrakten før tid.

27. Køb af bil efter endt leasing?

Almindeligvis skal en flexleaset bil afsættes til 3. part efter endt leasing. Du har med andre ord ikke mulighed for selv at købe bilen, hvis du skulle ønske det.

Hos Flexto giver vi kunderne mulighed for at anvise sig selv som købere, når de ikke længere ønsker at lease den.

Hvordan udarbejder Flexto leasingtilbud og leasingaftaler?

Hvordan sammensætter I så jeres leasingaftaler i Flexto, tænker du måske?
Og hvad er jeres koncept og tilgang til service og rådgivning?

Leasingaftaler hos os kan se ud på flere forskellige måder, da vi bestræber os på at sammensætte den løsning, der bedst muligt matcher kundens ønsker og behov.

Men generelt for de leasingtilbud, du ser her på siden, er, at de inkluderer alle de omkostninger, der skal til for at blive klar til kørsel på de danske veje, og som vedrører finansieringen af bilen – uden ekstraomkostninger til dig.

Du kan med med andre ord forvente, at den pris du ser, er den pris, du skal betale for at komme ud at køre i en køreklar, professionelt klargjort bil i ordentlig stand.

Det vil sige:

  • Vi sørger for at afskrive tilstrækkeligt på bilen, så din risiko for en ekstraregning på restværdien er minimal. Det betyder, at udbetaling + md. ydelse kan være lidt højere hos os end hos andre, som er mere risikovillige eller som ønsker at fremstå billigere, end de reelt er.
  • Den pris, du ser hos os, er den pris du skal betale for at komme i gang med at køre i en ren- og klargjort bil på de danske veje. Det vil sige, at vi (i modsætning til mange andre) altid annoncerer bilerne inklusiv alle de ydelser, du reelt ikke kan fravælge: hjemtagelse, toldsyn, klargøring, indregistrering og administration.
  • Hos os er en teknisk garantiforsikring i 6 måneder som udgangspunkt inkluderet i tilbuddet, hvilket også er vores signal til dig om, at bilen er i orden. Vi kalder ordningen Flexto Approved. Du kan naturligvis vælge at forlænge dækningens periode, hvis du ønsker det. Du skal imidlertid selv forestå ansvars- og kaskoforsikring, hvilket er helt almindeligt med flexleasing, men vi kan formidle en fordelagtig aftale via vores samarbejdspartner.
  • Vi driver en sund og økonomisk ansvarlig virksomhed. Det vil sige, at vi år efter år leverer positive regnskaber, og at vi løbende polstrer os, så vi har noget at stå imod med. Vi er her med andre ord også i morgen og om 5 år. Vi overholder leasingreglerne fra SKAT og benytter os ikke af ulovlige eller ufine metoder. Vi er selvfinansierende og står således ikke til regnskab for et eksternt finansieringsselskab.
  • Vi står inde for bilens stand ved levering. Hvis vi får en bil hjem, der ikke er som aftalt og med væsentlige fejl og mangler udover det forventelige jævnfør bilens alder og kilometerstand, så sørger vi for udbedringen uden at fakturere dig. Du får altså ikke en bil med ridser, skrammer, buler, nedslidte dæk, dårlige bremser eller som kalder på service inden for de kommende 5000 km.
  • Vi står inde for den registreringsafgift, der er sat på bilen. Skulle afgiften stige, får du altså ikke en ekstra opkrævning.
  • I Flexto yder vi kompetent rådgivning om valg af bil og om valg af leasingform og -periode. Vi vil vores kunder det bedste, og vi forsøger ikke at presse en bestemt type aftale ned over dem. Vi skal desuden nok sige det, hvis flexleasing ikke er den rette løsning. Slutteligt deler vi adresse med vores søstervirksomhed, som beskæftiger sig med økonomisk rådgivning. Vi har således revisorer, økonomi-konsulenter mv. in house og kan blandt andet tilbyde dig avanceret skatterådgivning i tillæg til din leasingaftale.
  • I Flexto er vi eksperter i import og flexleasing af premium- og sæsonbiler til bilglade danskere. Vi laver ikke andet. Vores setup er helt simpelt, og vi har således fravalgt showroom, lagerbiler, værksted, klargøringscenter mv. Det kommer vores kunder til gode i form af mere fordelagtige leasingaftaler, og så samarbejder vi med og henviser vi til andre dygtige folk for så vidt angår værksted, klargøring mv. Men er det vigtigt for dig at kunne se og prøve bilen, inden du handler, eller at have det hele samlet ét sted, er vi formentlig ikke de rette for dig.
  • Hos Flexto får du som noget unikt for branchen mulighed for at komme ud af leasingkontrakten før tid, så du ikke hænger på en bil, der ikke passer til dine behov, i mange måneder fremover.
  • Vi giver dig mulighed for selv at købe bilen efter endt leasing. Almindeligvist skal du anvise en 3. part til at købe bilen. Men hos os har du altså mulighed for selv at anvise dig selv som køber.
sammenlign-leasingtilbud-scaled

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael