FAQ om hybridbiler.

Læs vores FAQ om hybridbiler

Der er meget at overveje, når du kigger på hybridbil.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

faq-om-hybridbil-scaled

Få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, vi får om hybridbiler.

Hvordan lader man en hybridbil?

Hybridbilerne bliver ladet op ved, at forbrændingsmotoren genererer energi til opladning af batteriet. De fleste modeller kan også opsamle energi til opladning af batteriet under udkobling, opbremsning mm.

Plug-in-hybridbilerne kan desuden lades op eksternt via ladestationer ude i byen eller installeret i hjemmet. Det giver mulighed for mere el-drift. Se mere hos Clever eller E.ON.

Vil du ikke betale for en ladestander og evt. abonnement, kan du også lade fra dit almindelige 230v-stik med et såkaldt mormorkabel. Ladetiderne er dog betydeligt højere ved denne løsning.

Hvordan virker en hybridbil?

En hybridbil har både en elmotor og en forbrændingsmotor. Nogle modeller kan køre på ren el, mens andre modeller ”kun” får assistance fra elmotoren under acceleration og anden spidsbelastning.

Hvor langt kan en hybridbil køre på el?

En almindelig hybridbil (HEV/MHEV) kan typisk kun køre et par kilometer på ren el-drift – nogle modeller slet ingen ting. Formålet er ikke at opnå ren el-drift men at lade elmotoren supplere forbrændingsmotoren for at reducere brændstofforbruget.

Plugin-hybriderne (PHEV) derimod har et større batteri, og kan derfor typisk køre ca. 50 km. på et fuldt opladet batteri, hvorefter forbrændingsmotoren vil tage over.

Hvem køber hybridbiler?

Hybridbilen henvender sig til både privatpersoner og virksomheder, der sætter pris på den glidende og (næsten) lydløse køreoplevelse, som hybriderne kan give, men som samtidigt ikke kan leve med de begrænsninger, elbilen fortsat lider under.

Hvilken hybridbil er bedst?

Hvad er den bedste hybridbil og hvilken hybridbil skal jeg vælge? Bilvalg er altid enormt individuelt. Nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, er:

Kørselsbehov og kørselsmønster (har ekstremt meget at sige ved hybrider). Altså hvilken type hybridbil matcher bedst mit kørselsbehov og -mønster.
Ønsker til komfort, design, udstyr mm.
Prisklasse
Ny eller brugt?
Køb eller leasing?

Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter os for at høre nærmere.

Er hybridbiler dyre at reparere

Det korte svar er nej.

Mange tror, at batteriet hurtigt bliver markant ringere og derfor skal udskiftes. Det er ikke længere korrekt. Med nyere batteriteknologier bør batteriet kunne holde i det meste af bilens levetid uden at kapaciteten bliver væsentligt forringet. Typisk stiller producenten en garanti på eks. max. 20% reduktion af batterikapaciteten over en periode på 8 år.

Udnytter du hybridbilens mulighed for at opsamle energi ved udkobling, opnår du samtidig en vis opbremsning, og slider dermed mindre på bremserne. Hybrid- og elbiler har derfor typisk længere levetid på bremserne, men det kræver som sagt, at du kører den efter hensigten. Det vil sige, at du læser trafikken og slipper speederen i god tid, så du både opsamler energi og mindsker dit behov for at bremse.

Plug-in-hybrid (PHEV)

Det er primært forbrændingsmotoren, der kan gå i stykker. Elmotoren er en langt mere simpel konstruktion og dermed mindre udsat for slitage og fejl. Kører du hybridbilen optimalt – det vil sige med mest muligt el-drift – belaster du forbrændingsmotoren minimalt og minimerer dermed din risiko for uventede værkstedsregninger.

Hybrid og mild hybrid (HEV/MHEV)

Disse typer hybridbiler kører (næsten) hele tiden med forbrændingsmotoren tændt, og slitagen på motoren er derfor omtrent den samme som på en benzin- eller dieselbil.

Kan hybridbiler køre med trailer?

Og kan en hybridbil trække campingvogn?

Det afhænger helt af modellen.

Mange modeller fås ikke med anhængertræk, da producenterne endnu ikke har prioriteret at få indhentet de nødvendige typegodkendelser.

Hvad må en hybridbil trække?

Der findes ikke et generelt svar på, hvor mange kg. en hybridbil må trække.

Generelt er udbuddet af hybridbiler med mulighed for anhængertræk begrænset, ligesom den tilladte lastevægt kan være mindre end på tilsvarende benzin- og dieselmodeller. Det skyldes primært, at hybridteknologien fortsat er relativt ny, og at producenterne derfor ikke har prioriteret at få de nødvendige typegodkendelser, anhængertrækket kræver.

Måske er du også interesseret i at læse om:

Leasing af hybridbiler

Fordele og ulemper ved hybridbiler

Leasing af elbiler

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael