5-lette-fifs-til-at-vaelge-leasingselskab-scaled

5 lette fifs til at vælge det rette leasingselskab

Guides & Rådgivning

Flexto viden – 28. Nov 2019

Dét skal du kigge på, når du vælger leasingselskab.

Der er flere faldgruber, når du skal vælge leasingselskab. Vi giver dig 5 lette fifs til at vælge leasingselskab. Så undgår du kedelige overraskelser.

Det kan være svært at finde rundt i leasingjunglen. Ikke mindst at finde det rette leasingselskab, så du undgår kedelige overraskelser og uforudsete ekstraregninger.

Vi giver dig her 5 lette fifs til at finde det rette leasingselskab:

  1. Hvordan undgår jeg en ekstraregning på restværdien, når leasingkontrakten udløber?
  2. Hvordan sikrer jeg mig, at bilen lever op til det aftalte?
  3. Hvordan ved jeg, at prisen holder?
  4. Hvordan undgår jeg et ekstra omkostningslag?
  5. Hvordan undgår jeg at vælge et selskab, der måske snart lukker?

1. Hvordan undgår jeg en ekstraregning på restværdien, når leasingkontrakten udløber?

Vær derfor kritisk og spørg ind til den fastsatte restværdi. Og vælg så et leasingselskab, som du stoler på vil (og kan) sætte en realistisk restværdi på bilen.  

Her gælder den gamle parole: Ser det for godt ud til at være sandt, er det det nok også. 

2. Hvordan sikrer jeg mig, at bilens stand lever op til det aftalte?

Flexleasing giver mest mening på biler, der er +3 år, da man herved opnår den laveste sats af registreringsafgiften. Det indebærer, at fabriksgarantien oftest er udløbet. Derudover bliver de fleste biler til flexleasing hjemtaget på bestilling. Så du har ikke mulighed for at (få nogen til at) besigtige bilen, inden du skriver under.

Det er derfor afgørende for din sikkerhed som leasingtager, at du vælger et selskab, der har en fornuftig procedure for at få gennemgået bilen, inden den bliver importeret. I Flexto har vi eksempelvis en tysk samarbejdspartner, der gennemgår bilerne i Tyskland. Desuden handler vi kun med udenlandske forhandlere, der har en høj rating og en høj grad af troværdighed.

3. Hvordan ved jeg, at prisen holder?

Vi ser mange tilbud med høj underholdningsværdi fra andre selskaber med en rigtig billig ydelse, men hvor de forbeholder sig retten til at fakturere for hjemtagelse, toldsyn, nummerplader, klargøring osv. Og det kan blive en bekostelig affære.

Kan du ikke finde rundt i de mange ydelser, anbefaler vi, at du vælger et selskab, hvor alt dette er inkluderet i leasingprisen, således at du reelt kun har en førstegangsydelse, en månedlig ydelse og en restværdi at forholde dig til.   

4. Hvordan undgår et ekstra omkostningslag?

Mange leasingselskaber er i realiteten kun salgskontorer, der sender selve leasingaftalen videre til en bank, der har en storkunde-aftale hos SKAT, og som har likviditeten. Derved sender de aben (evt. difference på restværdien) videre, ligesom der er 2 avancer, der skal betales. Og bliver der en tvist, lander du ofte mellem to stole, da sælger har sendt dig videre til en bank, som reelt ikke kender dig.  

Vælg altså et leasingselskab, der SELV har kontrakten og dermed selv står på mål for indholdet i aftalen.

5. Hvordan undgår jeg vælge et selskab, der måske snart lukker?

Løbende er der leasingselskaber, som må dreje nøglen om, og det efterlader ofte kunden med en bil, der bliver hentet af Falck, fordi kurator betragter den som en del af boet. Der kan gå lang tid med at gøre et bo op efter en konkurs. I den tid har du ikke råderet over bilen.

Inden du vælger leasingselskab, så brug derfor 10 minutter på at undersøge selskabets regnskab og kapitalforhold. Slå selskabet op i CVR, hvor du let kan finde dets regnskabstal og andre relevante oplysninger. 

Det er vigtigt, at de har en vis egenkapital. Og det er vigtigt, at de tjener penge, så de er robuste. Det giver sikkerhed for din investering, at de har noget at stå imod med. Til slut er det en klar fordel, at de har været i markedet i nogle år og har bevist, at de kan drive en leasingvirksomhed. 

Vil du vide mere om, hvordan flexleasing fungerer hos os? Så gå til siden flexleasing.

Spørgsmål?

Michael

Relaterede artikler

Se alle artikler
Flexto A/S fremlægger bedste årsresultat til dato
Nyheder

Årsresultat for Flexto A/S er kr. 7 mio. og det bedste til dato

16 Apr 2024

Mød Line Elkjær - vores nye kontraktansvarlig
Nyheder

Mød vores nye kontraktansvarlig.

01 Feb 2024

Mød Line som er vores nye kollega med ansvar for kontrakterne i vores portefølje. Line kommer til at overtage Torbens opgaver med det overordnede ansvar for alle leasingkontrakter i vores portefølje, herunder afgiftsberegninger og -genberegninger og andre administrative opgaver.

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022
Nyheder

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

30 May 2023

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

Group-407

Tilmeld dig Flextos nyhedsbrev.

Ingen lange salgstaler – bare masser af tips, tricks, inspiration og fede biler. Du kan til enhver tid afmelde igen med et enkelt klik.

    Privatlivspolitik

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.