10-aar-med-fede-biler-scaled

10 år med fede biler: Kom med bag rattet på et bileventyr.

Nyheder

Flexto viden – 3. May 2021

10 år med fede biler: Kom med bag rattet på et bileventyr.

I foråret 2011 rullede den første luksusbil med Flexto-logo på nummerpladerammen ud på de danske veje. Nu 10 år senere har der totalt set været 1000 biler gennem møllen. Kom med bag rattet på et nordjysk bileventyr

”Det var jo totalt fritidsorienteret. Lars solgte biler til dem, der nu gad høre om det, og jeg lavede alt det andet. Jeg lavede kontrakterne, jeg havde kontakten til SKAT, jeg fik bilerne synet, malet, vurderede hvad der skulle udbedres på bilerne og alt muligt andet. Så dengang kendte jeg alle bilerne, og jeg havde selv kørt i dem alle. Det var faktisk meget skægt”. 

Sådan beskriver direktør og medindehaver, Margrethe Brandt, opstarten af Flexto A/S. 

Ideen til Flexto udsprang af et kursus for medarbejdere i søsterselskabet – revisor- og rådgivningshuset Stepto A/S – omhandlende de dengang nye muligheder for forholdsmæssig registreringsafgift:

”Jeg kan huske, at én af vores daværende regnskabsassistenter i Stepto kom ud efter kurset og sagde: Margrethe, jeg tror, I skal ha’ ny bil. På baggrund af erfaringer med at starte Stepto op havde vlyst til at prøve at starte noget op fra bunden én gang tilOg så gik det egentlig ret hurtigt derfra. I de weekender, hvor vi ikke havde børnene hjemme, sad vi i regneark hele weekenden og regnede løs og undersøgte”, forklarer Margrethe Brandt.

Den første bil.

Flexto A/S blev stiftet i december 2010 og nogle måneder senere, i foråret 2011, rullede den første bil ud på gaden. Den var til kunden Christopher Stensbjergog den lærte parret en hel del om flexleasing og luksusbiler, som de har kunnet tage med videre:

”Den første bil var en BMW 5-serie men med lidt begrænset udstyr, og som derfor var svær at komme af med igen efter endt leasing.  Folk forventer simpelthen, at de her biler har det hele.  Og det nytter sjældent noget at spare, for så står man bare med en vare, der viser sig at være usælgelig bagefterDerfor er det i dag en fast del af vores rådgivning, at vi hjælper kunderne med at vælge modeller, der er letomsættelige, når bilen skal sælges igen, forklarer Margrethe Brandt, som tilføjer, at de fleste kunder vælger selv at indestå for bilens restværdi. Det vil sige, at kunden har en stor interesse i at vælge en bil, der også er let at omsætte efter aftalens udløb.

De første år foregik markedsføringen hos Flexto udelukkende efter mund-til-mund-metoden. I år 1 solgte iværksætterparret på den måde 18 leasingkontrakter. I år 2 var det tal steget til 38, og sådan fortsatte det stille og roligt fremad. I 2014 var der kommet så meget at se til i Flexto, at man valgte at ansætte Torben som administrativ medarbejder til at håndtere alle leasingkontrakterne. Fra 2017 har der været stabilt mellem 500 og 550 aktive leasingbiler i flåden. 

Hellere lille og hurtig…

I årene 2014-2018 gik det rigtigt stærkt. Porteføljen af biler steg år for år til det nuværende niveau på ca. 550 samtidige biler på plader, og medarbejderstaben gik fra 3 til 9 fuldtidsansatte. I 2015 ansatte iværksætterparret salgsdirektør Michael Johansen – der i øvrigt også oprindeligt er Aalborg-mand – til at bestyre et nyt salgskontor i København. Væksten har bl.a. udløst 5 af Børsens Gazellepriser for hurtigt voksende selskaber.

”Da vi startede, var der kronede dage. Der var ikke ret mange konkurrenter. Men det var også noget drøjt at få lov til at komme i gang. Det er en stor fordel for leasingselskaber at være selvanmelder hos SKAT, så man selv kan fastsætte afgiften på bilerne, men dengang var ansøgningsprocessen til at blive selvanmelder meget tung. Vi skulle indsende hver eneste leasingkontrakt med alle bilag til SKAT, som så skulle gennemgå dem enkeltvist”.

I dag er det blevet meget lettere at opnå storkundestatus. Derudover er der ikke særlige krav for oprettelse af et leasingselskab som i mange andre brancher. Det betyder, ifølge Margrethe Brandt, at der er kommet mange spillere på markedet.

Det er selvfølgelig godt for konkurrenceevnen med mange aktører, og vi hilser konkurrencen velkommen, men jeg er ikke sikker på, at det er så godt for forbrugeren. For det betyder, at der hele tiden dukker nye, små aktører op, og vi ser desværre at mange må lukke igen efter kort tid, fordi de er kommet for hurtigt i gang og ikke har fået sat sig ordentligt ind i leasingområdet. Og det betyder, at mange kunder havner i en kedelig situation, når deres leasingselskab pludseligt må dreje nøglen om”.

Ifølge Margrethe Brandt kunne Flexto A/S sagtens have været en større forretning, end den er i dag, men man har bevidst valgt ikke at opsøge opkøb: 

Noget af det, der har været fedt ved Flexto, er netop måden, vi er vokset på. Vi har selvfølgelig begået fejl, men heldigvis begik vi mange af fejlene, mens vi endnu ikke var så store. Hvis vi derimod var vokset ekstremt hurtigt og så først derefter skulle lære at begå os i markedet, så ville fejlene lynhurtigt få kæmpestor betydning, fordi det ville skulle ganges op med et stort antal kunder. Vi vil selvfølgelig gerne udvide forretningen, men vi har hele tiden haft en strategi om at gå den sikre vej og prioritere kontrolleret vækst og de tætte og gode kunderelationer, så vi kan rådgive dem bedst muligt. Det, mener vi, er langt det bedste for både virksomheden, medarbejderne og selvfølgelig kunderne”, afslutter hun.

Flexleasing.

Muligheden for afregning af forholdsmæssig registreringsafgift (i daglig tale flexleasing) blev oprindeligt indført i 2010 i Danmark men er siden ændret flere gange. 

Selvanmelder.

En storkunde/selvanmelder-status hos SKAT indebærer, at leasingselskabet er godkendt til selv at fastsætte registreringsafgiften på bilerne. Det betyder, at leasingselskabet hurtigere kan begynde at hjemtage en given bil, fordi man ikke skal afvente SKATs fastsættelse. Kunden kommer således hurtigere ud at køre. 

Milepæle for Flexto A/S:

Få et overblik over de væsentligste begivenheder i Flextos 10-årige historie:

December 2010
Flexto A/S bliver stiftet af Lars Søgaard og Margrethe Brandt. Parret driver allerede revisor- og rådgivningsvirksomheden Stepto A/S.  

Marts 2011
Den første bil med Flexto-logo på nummerpladerammen kommer ud at køre. Bilen er BMW 5-serie.

Juni 2014
Først ansættelse foruden stifterne. Torben Jakobsen bliver ansat som administrativ medarbejder til bl.a. at administrere leasingkontrakterne. 

Oktober 2014
Flexto bliver selvanmelder/storkunde hos SKAT.

Februar 2015
Flexto runder 100 aktive biler.

December 2015
Flexto åbner salgskontor i København. Michael Johansen er ansat som salgsdirektør og skal drive filialen. 

Juni 2016
For første gang bliver der indkøbt en bil til mere end 1 mio.

Efterår 2016
Flexto modtager for første gang Børsens Gazellepris for hurtigt voksende virksomheder. 

Efterår 2017
Flexto modtager Børsens Gazellepris for andet år i træk.

Efterår 2018
Flexto modtager Børsens Gazellepris for tredje år i træk.

2019
Flexto sætter omsætningsrekord med 50 mio. kr.

Efterår 2019
Flexto modtager Børsens Gazellepris for 4 år i træk. Indehaverparret live-interviewes om deres væksteventyr på scenen under kåringen i Musikkens Hus i Aalborg.

Efterår 2020
Flexto er Gazellevirksomhed for 5. år i træk

Forår 2021
Flexto kan markere 10-året for den første bil på gaden og runder samtidigt 1000 indkøbte biler totalt. Læs næste indlæg i årsberetning 2020: Flexto 10 år: Christopher har været med fra dag 1.

Spørgsmål?

32118_0073-Highres

Relaterede artikler

Se alle artikler
Mød Line Elkjær - vores nye kontraktansvarlig
Nyheder

Mød vores nye kontraktansvarlig.

01 Feb 2024

Mød Line som er vores nye kollega med ansvar for kontrakterne i vores portefølje. Line kommer til at overtage Torbens opgaver med det overordnede ansvar for alle leasingkontrakter i vores portefølje, herunder afgiftsberegninger og -genberegninger og andre administrative opgaver.

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022
Nyheder

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

30 May 2023

Flexto A/S fastholder niveauet og leverer solidt regnskab for 2022

flexleasing tyskland
Guides & Rådgivning

Sådan finder du SELV din flexleasing-drøm hjemme fra sofaen.

09 Jan 2023

I denne artikel viser vi dig hvordan du SELV finder din drømmebil til import og flexleasing hjemme fra sofaen, og hvordan du undgår de vigtigste faldgruber. Læs med her.

Group-407

Tilmeld dig Flextos nyhedsbrev.

Ingen lange salgstaler – bare masser af tips, tricks, inspiration og fede biler. Du kan til enhver tid afmelde igen med et enkelt klik.

    Privatlivspolitik

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.