Modtag vores nyhedsbrev
Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, sørger vi for at holde dig opdateret med nyheder og de bedste tilbud fra Flexto A/S. Vi sender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, og vi gør os umage med at gøre indholdet relevant for dig.
Kundeservice
Har du spørgsmål, så skriv til os.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er leasing af biler på forholdsmæssig registreringsafgift. Det betyder, at det er muligt at lease dyrere biler med højere udstyrsniveau til fornuftige penge.

FLEXTO a/s leaser gode brugte kvalitetsbiler importeret fra Tyskland, der typisk er 3 år gamle. I forhold til de danske regler om registreringsafgifter er det mest fordelagtigt. Bilen bliver nøje udvalgt ud fra dine ønsker til bil, model, farver og udstyr. Når drømmebilen er fundet, udarbejder vi et tilbud på flexleasing for en periode på 36 måneder bestående af 3 stk. 12 måneders kontrakter. Disse kontrakter består af et sikkerhedsdepot, en førstegangsydelse, en månedlig ydelse og en restværdi. Sikkerhedsdepotet ligger til sikkerhed for bilen i leasingperioden og returneres, såfremt bilen kan indbringe restværdien.

Leasingperioden kan tilrettelægges ud fra dine behov og ønsker. På almindelige leasingkontrakter er det typisk 12 måneder, men det kan også være kortere perioder f.eks. på sommerbiler, der kun er på plader i sommermånederne.

Ved flexleasing er det FLEXTO a/s, der ejer bilerne og dig som kunde, der er bruger. Når kontraktperioden er slut, og du ikke længere vil lease bilen, kan den købes af dig eller en, du henviser til. Hvis du ikke kender nogen, der vil købe bilen, sørger vi for afsætningen af bilen.

Flexleasing er med andre ord kvalitetsbiler med højt udstyrsniveau til en leasingydelse, der er til at betale.

Beskatning

Ved flexleasing af bilen som firmabil skal du som bruger beskattes af bilen. Beskatningsgrundlaget ved leasing er typisk lavere end ved køb af bilen, og bliver løbende nedskrevet, når kontrakten forlænges. FLEXTO a/s oplyser dette beskatningsgrundlag. Det betyder, at du som bruger opnår store skattefordele sammenlignet med, hvis du køber bilen.

FLEXTO a/s rådgiver også gerne i reglerne omkring beskatning af fri bil.

Flexleasing eller køb?

Bedst at flexlease:

 • Dyrere brugte biler
 • Nye biler
 • Hyppige bilskift (hvert 2.-3. år)
 • Specielle biler (4-hjultrækkere, cabriolet, sportsbiler m.v.)
 • Biler med meget udstyr

Bedst at købe:

 • Biler man beholder i mere end 6-8 år
 • Ingen eller lidt ekstra udstyr
 • Standard modeller

FAQs til Flexto Flexleasing

 • Hvad er egentlig op og ned på flexleasing?
 • Hvorfor er to tilbud ikke ens?
 • Hvem har ansvaret for bilen i leasingperioden?
 • Hvad sker der med bilen, når kontrakten udløber?

Hvis du, ligesom mange andre, stiller nogle af disse spørgsmål – eller heller ikke tror på, man virkelig kan køre i en Porsche 911 Turbo for 3.995 måneden, og at der findes biler der ikke taber i værdi, så brug 5 minutter på at læse Flexto’s FAQ igennem.

Dernæst er det sværeste at gennemskue de forskellige annoncer der florerer, samt opsætningen af de forskellige kontrakter. – derfor er det en god ide at lade Flexto gennemgå kontrakter før man skriver under på dem. Vi vil kunne gennemskue dem, og forklare dig hvad der er op og ned.

Har du bagefter stadig spørgsmål, så kontakt vores salgsafdeling. Der sidder erfarne og kompetente medarbejdere der kan svare dig på dine spørgsmål.

Hvad er flexleasing?
På de fleste biler der indregistreres i Danmark, betales hele afgiften ikke på én gang, som hvis man køber bilen på traditionel vis. Ved flexleasing vil bilen køre på det der hedder forholdsmæssig registreringsafgift. Det er en ordning der betyder at leasingselskabet kun betaler afgift for den periode du kører i bilen. Efter endt leasingperiode, er bilen igen uden afgift, da man ved flexleasing betaler forholdsmæssig afgift, dvs. der kun bliver betalt for det antal måneder bilen skal køre. Aftalen kan naturligvis forlænges, og der kan betales mere afgift, så man kan køre endnu en periode.
Hvad er erhvervsleasing
Erhvervsleasing er for dig der vælger at lade din virksomhed betale for bilen. I forbindelse hermed vil der være en række omkostninger der er fradragsberettigede, ligesom Flexto vil oplyse et momsfradrag der kan fradrages. Bruger af bilen skal til gengæld beskattes for brugen af bilen. I disse tilfælde oplyser Flexto et beskatningsgrundlag.
Hos Flexto har vi mange års erfaring i at rådgive kunderne så de får den rette leasingform der passer dem og virksomheden bedst. Der er stor forskel på hvordan leasingaftaler skal sættes sammen alt efter virksomhedsform, så her anbefaler vi at du kontakter os, så vi bedst kan hjælpe dig.
Hvad er privatleasing
Privatleasing er en form for langtidsleje. I stedet for at bruge din opsparing eller låne pengene i banken, privatleaser du bilen. Du betaler en førstegangsydelse til leasingselskabet, og derefter en månedlig leasingydelse. Leasingydelsen kan være incl. Forsikring, vejhjælp etc. Ved udløb af leasingaftalen hæfter du for restværdien. Dvs. vi skal kunne sælge bilen for det beløb den er nedskrevet til. Du har derfor en stor interesse i at bilen afleveres i velholdt stand, service overholdt etc.
Hvad er splitleasing
Splitleasing er for dig der har mulighed for firmabil, og gerne vil slippe for at betale beskatning. Ved splitleasing opretter vi en leasingaftale til virksomheden, samt en leasingaftale til dig. Fordelingen af omkostningerne er samme fordeling af kilometer der køres. Dvs. kører du 25% af de årlige kilometer privat, så skal du også betale 25% af ALLE omkostningerne på leasingaftalen. Alle omkostninger opkræves og betales af Flexto hvorefter vi viderefakturerer til hhv. firma og dig. Der vil blive monteret en tracker i bilen, så det bliver lettere at lave den kørebog der ligger til grund for fordelingen. Dette er attraktivt for dig der ikke har så stort en behov for privatkørsel i bilen.
Hvad er sæsonleasing
Sæsonleasing er attraktivt hvis du gerne vil have en bil du kun benytter om sommeren..eller om vinteren – eller 2 biler, så du har en cabriolet til sommer og en 4x4 til vinter. Vi laver en leasingaftale over fx 12 måneder, hvor der er indkalkuleret fx 5 måneders registreringsafgift. Dvs. at vi finansierer bilen for dig hele året, men du har plader på den fra maj til september. Resten af tiden står den opbevaret med stilstandsforsikring. Du kan også vælge at have en højere ydelse de måneder du kører i bilen, og så indfri når perioden er slut. Dette produkt kan sammensættes på mange måder. Nøjagtig så det passer til dine ønsker.
Hvad er stilstandsfinansiering
Stilstandsfinansiering er et produkt, hvor du kan opbevare bilen uden at den er indregistreret. Dette kan være for en periode. Her betaler du en rente, og evt. forsikring. Normalt er det kun 50% forsikringspræmie ved stilstand.

Kontakt os og hør nærmere om de forskellige produkter.

Skal jeg selv finde min drømmebil?
Det behøver du ikke. Vi har ca. 80 biler på Flexto.dk som vi har fundet og beregnet. Finder du ikke nøjagtig den du drømmer om der, så kan du selv finde den på fx mobile.de eller andre søge sider, og så sende et link på bilen til os, hvorefter vi beregner leasingydelsen som er incl. Hjemtagelsesomkostninger etc. Du kan også vælge at kontrakte os så vi kan tale om dine ønsker, hvorefter vi finder den for dig.
Afskrivning og leasingbiler?
Biler på forholdsmæssig registreringsafgift har også den fordel at der kun afskrives på bilens netto pris. – dvs. prisen ex. Moms og afgift. Dvs. du har en mindre afskrivning pr. år end hvis du har købt bilen på traditionel vis. Dog er det vigtigt at bilen afskrives i henhold til markedet, herunder brugen af bilen, hvor mange kilometer den skal køre, hvor længe etc. Der er rigtig mange der brænder fingrere ved at vælge et leasingfirma, der ikke afskriver nok på bilen. Dvs. at bilen ikke kan indbringe restværdien den dag den skal sælges, og derfor må betale ved siden af. Flexto gør meget ud af at afskrive bilen så restværdien matcher den pris den kan afsættes for på det pågældende tidspunkt.
Hvorfor kan jeg finde både billige og dyre annoncer på samme slags leasing biler?
Du vil opleve at du på rimeligt ens biler kan finde både dyre og billige annoncer. Du skal huske at du skal sammenligne enslydende vilkår. Nogle annoncerer biler over 12 måneder hvilket typisk er billgere end over 36 mdr. Til gengæld skal du betale en ny førstegangsydelse allerede efter de 12 måneder. Det slipper du for over 36 mdr. Over 36 mdr. vil du lease på 12 måneder af gangen, men vi vil i tilbudsgivningen tage højde for at du kun betaler førstegangsydelse en gang. En anden årsag til du vil kunne finde meget billigere biler, er at annoncør har valgt at annoncere bilen uden afskrivning. dvs. at den vil blive solgt med et stort tab efter endt leasing. Ofte vil du opleve at restværdien efter 12 måneder er højere end købsprisen ved indgangen til kontrakten, da der er lagt hjemtagelsesomkostninger ovenpå. Flexto annoncerer altid biler incl. En passende afskrivning. Vi afskriver typisk 15-20% om året ved normal kørsel. Kører du mere end 20.000 km årligt bør der afskrives mere.
Hvad skal jeg betale udover leasingydelse?
Du skal betale grøn ejerafgift samt forsikering. – Flexto’s tilbud indeholder forsikring samt vejhjælp gennem Købstædernes forsikring..
Må man ryge i bilen?
Du må gerne ryge i bilen, men da rygning i bilen påvirker bilens salgsværdi, kan det medføre ekstra omkostninger til rensning af bilen. Vi anbefaler derfor, at du ikke ryger i bilen.
Må man have dyr med i bilen?
Ja du må gerne have dyr i bilen. Vær dog opmærksom på bilens stand ved tilbagelevering, da det kan medføre ekstraomkostninger, hvis bilens interiør er blevet skadet.
Må jeg godt modificere bilen selvom den kun er leaset? F.eks. tilføje hækspoiler?
Nej, bilen skal forblive i samme stand som ved leveringen. – Alternativt skal den bringes tilbage til samme stand inden aflevering.
Må jeg godt køre til udlandet i bilen?
Ja du må gerne køre til udlandet i bilen, dette kræver blot at du kontakter os, med henblik på at få tilsendt 1 del af registreringsattesten.

Salgskontorer

JYLLAND Juelstrupparken 10A 9530 Støvring Tlf.: 96 36 52 25 e-mail: info@flexto.dk

 SJÆLLAND / FYN Brogårdsvej 25
2820 Gentofte Tlf.: 21 34 43 86  /  31 76 75 10 e-mail: michael@flexto.dk

SENESTE NYHEDER

Klar til sommerferien?

Sommeren er over os, og inden længe drøner 1000-vis af danskere mod sydlige feriedestinationer. Men inden, de når frem, venter adskillige timer på de europæiske motorveje.

I dette blogindlæg hjælper vi dig med at blive klar til sommerferien. Så ved du, hvordan du skal foreberede dig og din bil. Og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. 

Har du travlt, så scroll til bunden, hvor vi har samlet de væsentligste pointer i en samlet tjekliste.  

 

Sommerferie: husk at medbringe...

Først og fremmest er der fire ting, du ikke må glemme, inden du spænder ungerne fast og sætter dig bag rattet:

 • Pas 
 • Kørekort
 • Bilens registreringsattest del 1
 • Dine forsikringsoplysninger

Pas og kørekort har du forhåbentligt selv styr på. 

Bilens registreringsattest har de fleste liggende permanent i bilen. Men dobbelttjek lige, at du har den. Leaser du din bil, skal du bede dit leasingselskab om at udlevere den. 

De fleste Flexto-kunder har forsikring via vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring. Uanset forsikringsselskab er det en god ide at medbringe din forsikringspolice. Så ved du, hvordan du er dækket.

 

Bilen skal også være klar til sommerferien

Du kommer sandsynligvis til at køre et par tusinde kilometer eller mere. Så det er vigtigt, at din bil er i topform, inden du triller ud af carporten.

De fleste mekanikere, forsikringsselskaber eller vejhjælpsudbydere tilbyder en sommergennemgang af bilen. Med sådan en behøver du ikke bekymre dig. Men vil du selv stå for forberedelserne, er denne tjekliste et godt udgangspunkt:

 • Kontroller dæktrykket. Og tag højde for, at der sandsynligvis er mere læs på end sædvanligt
 • Kontroller bilens oliestand. Medbring gerne en flaske ekstra olie. Mange (også nyere) biler bruger en smule olie. 
 • Kontroller øvrige væsker: kølervæske, bremsevæske, sprinklervæske  
 • Efterspænd alle hjul
 • Kontroller at du har refleks-veste, advarselstrekant og førstehjælpskasse i bilen. I flere europæiske lande er det lovkrav, at man har en eller flere af disse med. 
 • Kontroller at du har et reservehjul og/eller et dækkit samt donkraft med. Husk at du kun må køre korte distancer og ved lav hastighed på et reservehjul.
 • Bruger du bilens navigationssystem? Så er det en god ide at få opdateret styreenhed og vejkort til nyeste version. Forhør dig evt. hos din mekaniker.   

 

Hvis uheldet er ude...

Er du punkteret? Er motoren gået ud? Eller er du (gud forbyde det) kommet ud for en ulykke? Så er der nogle oplysninger, der er gode at have noteret sig:

 • kontaktoplysninger til dit forsikringsselskab
 • kontaktoplysninger til din vejhjælpsudbyder 

 

Ved skader

Medbring oplysninger om dit forsikringsselskab. Mange selskaber har en app, du kan downloade. Med den kan du hurtigt og let kan komme i kontakt med dem.    

Er din bil forsikret Købstædernes Forsikring, finder du deres kontaktoplysninger her: 

Tlf: +45 33 14 37 48 (08.30 – 16.00)

Tlf: +45 70 21 51 33 (akut skade udenfor åbningstid)

Du kan anmelde skader online via: https://skade.kfforsikring.dk/skadeanmeldelse-privat-bilskade/  

 

Samlet tjekliste - så er du klar til sommerferien

Ting du bør medbringe: 

 • Kørekort
 • Pas
 • Registreringsattest, del 1
 • Forsikringspolice
 • Kontaktoplysninger til forsikringsselskab
 • Kontaktoplysninger til din vejhjælpsløsning
 • Print Rødt Kort - find den på dit forsikringsselskabs hjemmeside
 • Download Rødt Kort-appen
 • Print Det Grønne Kort via dit forsikringsselskabs hjemmeside, hvis du rejser til Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet eller Ukraine.
 • Refleks-veste, advarselstrekant og førstehjælpskasse
 • Reservehjul og/eller dækkit

 

Punkter at kontrollere inden du kører:

 • Dæktrykket
 • Oliestand og medbring gerne ekstra olie
 • Øvrige væsker: kølervæske, bremsevæske, sprinklervæske
 • Efterspænd alle hjul
 • Ved indbygget navigation: At kort og styreenhed er opdaterede

 

Så mangler du bare badebukserne, solcremen, dit kreditkort mv. Det må du selv sørge for. Men med ovenstående tjekliste skulle alt vedrørende bilen være på plads.

 

Rigtig god tur!

3 fejlantagelser om flexleasing

Det er dyrt at være bilejer i Danmark

Og derfor er der grund til at se sig godt for, inden man vælger finansieringsform til sit bilforhold.

Er du godt og grundigt forvirret over alle de forskellige finansieringsmuligheder, herunder diverse leasingformer? Så er du tilsyneladende ikke den eneste.

I Jyllands-Postens ”Biler”-sektion fredag d- 29/3 2019 kunne man møde en BMW-ejer, der har flexleaset sin drømmebil – en fin 328 GT til omtrent 1 mio. fra ny og på fuld afgift - og efter 12 måneder besluttet at købe den frem for at forlænge sin leasingkontrakt.

Det er glædeligt, at manden har fundet den løsning, der er den rette for ham. Men artiklen præsenterer desværre mindst tre fejlslutninger ved flexleasing versus køb på fuld afgift via banken.  

Fejlslutning 1: Risikoen for dyre reparationer gør det mere fordelagtigt at eje frem for at flexlease

Forkert!

Det er rigtigt, at du ved flexleasing selv står for eventuelle reparationer i modsætning til visse andre leasingformer. Men akkurat det samme gør sig jo gældende, hvis du går i banken for at købe din bil. Ved flexleasing kan du naturligvis også frit vælge, hvilket værksted, du ønsker at benytte. Så der er ingen forskel! 

Fejlslutning 2: Flexleasing er et fordyrende led (i modsætning til banken, forstås)

Forkert!

For det første: Banken vil også gerne tjene penge, så der er ikke færre led i ligningen ved at finansiere i banken frem for via et leasingselskab – og flexleasing er i virkeligheden blot en alternativ finansieringsform.

For det andet: Selvom bankens rente muligvis er lav, betaler manden fortsat store summer til forrentning af så dyr en bil. Ved flexleasing forrentes bilen uden afgift, således at renteudgifterne bliver betydeligt lavere. 

Fejlslutning 3: Bankfinansiering fra dag ét ville have været billigere

Sandsynligvis også forkert.

Faktum er, at mens den glade BMW-ejer har flexleaset sin bil, er der sket to afgiftsnedsættelser, hvilket ville have givet et stort tab på bilens værdi, hvis den var blevet købt på fuld afgift. Dette tab har han undgået, fordi han i perioden kun har betalt forholdsmæssig afgift. Politisk drøftes yderligere afgiftsnedsættelser, så der er ingen sikkerhed for, at biler på fuld afgift ikke vil miste endnu mere værdi fremadrettet – jo dyrere bil, des større tab.

Af artiklen fremgår det desuden, at BMW-ejerens månedlige ydelse er reduceret med 1000 kr. efter at have købt bilen. Det ville have klædt avisen at oplyse lånets løbetid, således at man rent faktisk havde en chance for at sammenligne de to regnestykker. 

Hvornår bør du overveje at flexlease?

Bottom line er, at der ikke findes et eviggyldigt svar på, hvad der bedst kan betale sig. Men som tommelfingerregel er flexleasing ofte et fornuftigt valgt, hvis du:

 • Kigger efter en premiumbil med stor motor og meget udstyr
 • Gerne køber brugt
 • Skifter bil ofte
 • Gerne vil have en speciel bil (4x4, cabriolet, sportsbil o.lign.)

 Har du også svært ved at finde rundt i leasingjunglen, kan vi anbefale dig at læse vores FAQ om flexleasing.

 Artiklen fra JP kan læses her (dog kun for abonnenter)

 

 

 

En cabriolet – en sommerflirt eller et fast leasingforhold på et år?

Sommeren bliver lidt sjovere med vind i håret

Kan du huske, da du som barn spillede bilkort og drømte om de fede biler, der dengang var helt uden for rækkevidde. Der er løbet lidt benzin i tanken siden, så hvorfor ikke udleve drengedrømmen for en tid? Med flexleasing er der ikke mange genveje til, at du kan sidde bag rattet i drømmebilen fra drengeårenes bilkort.

Det fede ved at køre cabriolet

Cabriolet udstråler frihed og overskud – og er en naturoplevelse på niveau med at køre motorcykel. Vind i håret og følelsen af motorkraft er bare nogle af de lækre oplevelser, en tur i en cabriolet giver. Cabriolet-turen er bare så meget mere behagelig i det lange løb end turen på motorcykel – og så kan du have flere passagerer og bagage med på turen.

Vælg mellem flere typer leasing

Sæsonleasinger attraktivt, hvis du gerne vil have to biler på skift i garagen – fx en cabriolet om sommer og en 4x4 til vinteren. Sæsonleasing kan også omfatte en bil, du kun benytter om sommeren i kombination med den bil, du måske allerede ejer. Så er drømmen at køre cabriolet, er der næsten ikke flere undskyldninger tilbage.

 Flexleasingbetyder, at bilen kører på forholdsmæssig registreringsafgift. Som leasingselskab betaler vi kun afgift for den periode du leaser i bilen. Efter endt leasingperiode, er bilen igen uden afgift.

Kontakt os for at høre mere om, hvad den bedste måde er for dig, hvis du vil lease en cabriolet.

Flexleasing eller køb?

Bedst at flexlease:

 • Dyrere, brugte biler
 • Nye biler
 • Hyppige bilskift (hvert 2.-3. år)
 • Specielle biler (4-hjultrækkere, cabriolet, sportsbiler m.v.)
 • Biler med meget ekstraudstyr

Bedst at købe:

 • Biler, du ønsker at beholde i mere end 6-8 år
 • Ingen eller kun lidt ekstraudstyr
 • Standardbiler

Vi bruger cookies til at analysere vores trafik. Du samtykker til vores cookies, hvis du fortsætter med at anvende vores hjemmeside. Se mere om vores Cookie politik.

   
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk